Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (30 Kasım 2022): Seçime doğru yarışı kim önde götürüyor? & Esad’dan “normalleşme” açıklaması

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Emre Erdoğan.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen pazar günü İstanbul’daki NEF Stadyumu’nda “Büyük İstanbul Buluşması” olarak da bilinen “İstanbul’un Sözü: Birlik, İrade, Zafer Programı”nı düzenledi, parti teşkilatını seferberliğe çağırdı. Altılı Masa geçen pazartesi günü anayasa değişikliği önerisini açıkladı ve dokuzuncu kez bir araya geldi. Masanın adayının kim olacağına ilişkin tartışma sürerken CHP, 3 Aralık’ta İstanbul’da “vizyon belgesi” açıklayacak. Seçime doğru hangi partiler nasıl stratejiler ortaya koyuyor, yarışı kim önde götürüyor? Prof. Dr. Emre Erdoğan, Gündem’de yorumladı.

Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan saldırıları devam ediyor. Dün (29 Kasım) Romanya’nın başkenti Bükreş’te toplanan NATO Dışişleri Bakanları, Ukrayna’ya daha fazla silah gönderme ve Ukrayna’nın hasar gören enerji altyapısını onarma taahhüdünde bulundu.

Lübnan’ın Hizbullah yanlısı Al Akhbar gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, araştırmacılar ve gazetecilerle üç saatlik bir görüşme yaptığını yazdı. Esad’ın Suriye’nin endişelerini anlattığı bu kapalı toplantıda, Türkiye ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesi de gündeme geldi. Esad, Ankara ile yapılan görüşmelerin istihbarat seviyesinde olduğunu fakat bu görüşmelerin seviyesinin yakın zamanda yükselebileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.