Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk ile Tim Cook arasındaki buzlar eridi

Twitter’ın yeni sahibi ve CEO’su Elon Musk, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile görüştüğünü ve aralarındaki “anlaşmazlığın” çözüldüğünü söyledi.

Twitter’ın yeni sahibi ve CEO’su Elon Musk, Apple’ın patronu Tim Cook ile aralarındaki “anlaşmazlığı” çözdüklerini açıkladı. . Musk, geçen pazartesi (28 Kasım) Apple’ın, Twitter’ı App Store’dan silmekle tehdit ettiğini iddia etmiş ve sitedeki reklamların çoğunu kaldırdıklarını söylemişti. Musk, dün (30 Kasım) attığı bir tweette ise “Tim, Apple’ın bunu yapmayı kesinlikle düşünmediği konusunda oldukça netti” dedi. Ancak Musk, toplantıda, Apple’ın reklamlarının görüşülüp görüşülmediği konusunda bilgi vermedi.

Birçok şirket, Musk’ın Twitter’daki içerikleri denetlemek için uyguladığı yeni politikaların sonrasında site üzerindeki harcamalarını keserek Twitter’a büyük bir mali sıkıntı yaratmıştı. Musk ise pazartesi, Apple’ı “sansür” ile suçlayarak “Apple, Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” demişti.

Musk, AB Komiseri Thierry Breton ile görüştü

Avrupa Birliği (AB) İç Pazar Komiseri Thierry Breton, dün Musk ile gerçekleştirdiği toplantıda Twitter’ın içerik denetimi ve dezenformasyon gibi sorunları ele alması gerektiğini söyledi. Breton, Musk’ın AB kurallarına uymak için “önünde zorlu bir yol” olduğunu belirtti.

AB tarafından bu yılın başlarında onaylanan Dijital Hizmetler Yasası, on yıllardır çevrimiçi etkinliği yöneten kuralların en büyük revizyonu olarak görülüyor ve platformlarının kötüye kullanılmasını önlemek için şirketlere yeni yükümlülükler getiriyor.

Toplantıdan sonra yaptığı açıklamada Breton, Musk’ın Twitter’ı uyum sağlamaya hazırlayacağına dair verdiği güvenceleri memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İki teknoloji devinin patronları arasındaki toplantı ise AB komiserinin yaptığı yorumlar sonrasında gerçekleşti.

Twitter’da geçen ay ne olmuştu?

Twitter’ı geçen ay 44 milyar dolara satın alan Musk, binlerce çalışanı kovdu ve koronavirüs hakkında yanıltıcı bilgileri durdurmayı amaçlayan kurallar gibi diğer politikaları uygulamayı bıraktı.

Twitter’ın yeni politikaları, Musk’ın nefret söylemini, yanlış bilgilendirmeyi ve tacizi artıracak adımlar atmakla suçlayan bazı sivil haklar gruplarını harekete geçirdi. Twitter ise politikalarından hiçbirinin değişmediğini ancak platformu daha iyiye götürmek için deneyler yaptıklarını açıkladı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.