Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fleetwood Mac’in üyelerinden Christine McVie yaşamını yitirdi

1970’ler ve 80’lerin dünyaca ünlü rock grubu Fleetwood Mac’in üyesi ve söz yazarı İngiliz müzisyen Christine McVie, 79 yaşında yaşamını yitirdi. McVie, grubun ünlü şarkılarından “Little Lies”, “Everywhere”, “Don’t Stop”, “Say You Love Me” ve “Songbird”ün sözlerini yazmasıyla da tanınıyordu.

McVie’nin ailesi, sanatçının kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Ailesi sanatçının ölümünün ardından yaptığı açıklamada, “Herkesin Christine’i kalbinde barındırması, bu inanılmaz insanın ve dünya çapında sevilen saygıdeğer bir müzisyenin hayatını hatırlamasını istiyoruz” dedi.

“Kalbimin bir parçası bugün uçup gitti”

Fleetwood Mac grubu, Vie’ye “Onunla bir hayatımız olduğu için çok şanslıydık. Christine’e derinden değer verdik ve sahip olduğumuz harika anılar için minnettarız. O çok özlenecek” mesajını paylaşarak veda etti.

Grubun kurucu ortağı Mick Fleetwood da “Kalbimin bir parçası bugün uçup gitti. Seninle ilgili her şeyi özleyeceğim Christine McVie” diye yazdı.

Christine McVie kimdir?

1970’lerin ve 80’lerin dünyaca tanınan rock gruplarından Fleetwood Mac’in bas gitaristiyle evlenen McVie, 1970’lerin başında gruba katıldı. 28 yıl boyunca Fleetwood Mac ile çalışan ünlü müzisyen, 1998’de gruptan ayrıldı.

2013’te Londra’daki O2 arenasında grupla tek seferlik bir performans sergileyen McVie, 2014’te Fleetwood Mac’e geri döndü. O dönemde Guardian gazetesine verdiği bir demeçte şunları söylemişti:

“İnanılmazdı, sanki hiç ayrılmamış gibiydim. Oraya tekrar tırmandım ve işte oradaydılar, aynı eski yüzler sahnedeydi.”

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.