Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Sözcüsü Günay’dan, Erdoğan’a: “Kürtleri ümmetten saymıyor musunuz?”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısındaki sözlerini hatırlatarak “Kürtleri ümmetten saymıyor musunuz?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısındaki “Afrika’dan Asya’ya bütün bu coğrafyalarda dünyanın neresinde bir zulüm varsa, çatışma varsa, açlıktan ve susuzluktan ölen masum varsa, vebali hepimizin üzerinedir” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Ne kadar güzel değil mi? Peki sayın Erdoğan Efrîn’e, Girê Spî’ye, Şengal’e yaptığınız saldırılarda hayatını kaybeden Kürt çocukları niye sizin düşmanınız oluyor? Kürtleri ümmetten saymıyor musunuz? Kürt çocukları çocuk değil mi? Doğrudan sizin saldırılarınızla hayatını kaybeden, toprağını terk edenler, kadınlar ve çocuklar Kürt olunca zalimlik, kötülük aklınıza gelmiyor mu? Bu sözler iktidarın mazlumlara karşı dostluğunu değil, tek kelime ile Kürtlere karşı düşmanlığının itirafı ve göstergesidir.”

“Suriye’ye kara operasyonu Kürtler’in varlığına yönelik”

Basın toplantısı yaparak güncel gelişmeleri değerlendiren HDP Sözcüsü Günay “AKP-MHP ittifakı, özellikle 2015 yılından bu yana derinleştirdiği savaş siyasetini, savaş ve çatışma konseptini her seçim arifesinde tırmandırıyor” dedi. Suriye’ye, Rojava’ya yönelik hazırlıkları yapılan kara operasyonun, iktidarın savaştan beslenmeye yönelik siyasetinin bir parçası olduğunu söyleyen Günay, “Bu savaş elbette iktidarın yıllardır sürdürdüğü ve artık gizlemeye gerek duymadığı Kürt düşmanlığı politikasının da ürünüdür. Kürtlerin varlığına, haklarına ve kazanımlarına dönük bir savaştır” diye konuştu.

“İktidar, tanklarla, ağır silahlarla seçim kampanyası başlattı”

Günay, iktidarın savaş uçaklarıyla, tanklarla, ağır silahlarla seçim kampanyasını başlattığının altını çizerek şunları söyledi:  

“İktidar, bu savaşı iç siyaseti dizayn ederek seçimleri kazanma ve iktidarını korumaya dönük bir strateji olarak yürütmektedir. Bir kez daha iktidar seçim kampanyasının startını savaş uçaklarıyla, ölüm ve yıkımla vermiştir. Dolayısıyla bugün iktidarın savaş politikalarına destek veren, her seferinde savaş ve ölüm siyasetinin arkasına dizilen tüm kesimlerin iktidarın seçim kampanyasına da destek verdiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.”

“Abdullah Öcalan’la görüşme başvurularına derhal cevap verilmeli”

Günay, dün DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, üç vekil ve ayrıca eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptığına dikkat çekerek, bakanlığa “Bu başvurulara derhal cevap verilmelidir. Hukuk sisteminin güvence altına aldığı aile ve avukat görüşmelerinin de bir an önce gerçekleşmesi sağlanmalıdır” diye seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.