Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Juventus’ta başkan Agnelli dahil olmak üzere tüm yönetim kurulu istifa etti

İtalya’nın dev ekiplerinden Juventus’ta başkan Andrea Agnelli ve başkan yardımcısı Pavel Nedved de dahil olmak üzere tüm yönetim kurulu istifa etti. İstifaya gerekçe olarak da kulübün futbolcu transferleri üzerinden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yürütülen “Prisma” soruşturması gösterildi.

İtalya’nın dev ekiplerinden Juventus’ta, kulüp hakkında yürütülen “Prisma” soruşturması nedeniyle Başkan Andrea Agnelli ve başkan yardımcısı Pavel Nedved de dahil olmak üzere tüm yönetim kurulu istifa etti. 

Juventus Kulübü’nden yapılan açıklamada, Başkan Andrea Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved ve İcra Kurulu Başkanı Maurizio Arrivabene başta olmak üzere tüm yönetim kurulunun istifa kararı aldığını ve devam eden soruşturma sürecinde, yeni bir yönetim kurulunun oluşturulmasının kulübün yararına olacağı belirtildi.

İcra Kurulu Başkanı Arrivabene, 18 Ocak 2023’te yapılacak genel kurula kadar görevine devam edecek. Genel kurula kadar olan süreçte kulübün başkanlığına ise Gianluca Ferrero getirildi. 

“Prisma” soruşturması

Torino Savcılığı’nın yürüttüğü “Prisma” soruşturması kapsamında, 2019-2021 yılları arasında Juventus Kulübü’nün futbolcu transferleri ve maaşlarında haksız kazanç, eksik ya da yanlış beyan gibi usülsüzlükler tespit edilmişti. Söz konusu dönemde Juventus’ta forma giyen Paulo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi gibi futbolcular da savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı.

Agnelli ailesinin Juventus için anlamı

Yaklaşık 100 yıldır Agnelli ailesi tarafından yönetilen İtalyan kulübünde, tarihin en başarılı başkanı Andrea Agnelli olmuştu. 12 yıldır başkanlık görevini yürüten Andrea Agnelli yönetiminde Juventus, dokuz sezon üst üste Serie A’da şampiyon olup, beşer de İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası’nı müzesine götürdü. 

Aynı zamanda kulübün hisselerinin de sahibi olan Agnelli ailesinin şirketi olan Exor Holding, genel kurul için aday listesini de belirleyecek. Andrea Agnelli’nin geçmişte babası, amcası ve dedesi de Juventus kulübünde başkanlık görevini yürütmüştü. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler