Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. hafta heyecanı başlıyor: Anadolu Efes’in konuğu Olympiacos

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. hafta heyecanı bu akşam oynanacak beş karşılaşma ile başlayacak. Temsilcilerimizden Anadolu Efes, bu akşam saat 20.30’da Olympiacos’u ağırlayacak. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın akşam 20.45’te Real Madrid’i konuk edecek.

Anadolu Efes – Olympiacos

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. hafta mücadelesinde, temsilcimiz Anadolu Efes, bugün saat 20.30’da Olympiacos’u konuk edecek. Sezonun ilk 10 haftasında 5’er galibiyet ve mağlubiyetle yedinci sırada yer alan lacivert-beyazlılar, son üç haftada yakaladığı seriyi devam ettirmek için parkeye çıkacak. Konuk ekip Olympiacos ise aldığı 7 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor.

Yunanistan temsilcisinde sakatlığını atlatan Alec Peters karşılaşmada forma giyebilecek. Anadolu Efes’te ise sakatlığı devam eden Shane Larkin dışında eksik bulunmuyor.

21. yüzyılda iki takım arasında oynanan 45 karşılaşmada temsilcimiz Anadolu Efes’in 23-22’lik üstünlüğü var. İki ekip geçen sezon normal sezonun yanı sıra, Final-Four yarı finalinde de karşı karşıya gelmiş ve temsilcimiz, Vasilije Micic’in son saniye üçlüğü ile karşılaşmadan 77-74 galip ayrılmıştı. Normal sezonda oynanan iki karşılaşmada ise ev sahibi ekipler sahadan galibiyetle ayrıldı. İstanbul’da oynanan maçta Anadolu Efes, rakibini 88-69’luk skorla mağlup ederken, Pire’de oynanan karşılaşmada ise Olympiacos 87-85’lik skorla galip gelmişti.

İki takım arasında oynanan son karşılaşma olan EuroLeague yarı final mücadelesi:

Fenerbahçe Beko – Real Madrid

Turkish Airlines EuroLeague’de 10 haftanın sonunda, 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile lider konumda bulunan temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın akşam saat 20.45’te Real Madrid’i konuk edecek. Konuk ekip Real Madrid 7 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe Beko’da uzun süredir sakatlığı bulunan Nemanja Bjelica’nın dışında, geçen hafta oynanan Galatasaray Nef derbisinde sakatlanan Scottie Wilbekin karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Dyshawn Pierre’in ise karşılaşmada forma giymesi bekleniyor. İspanya temsilcisinde ise sakatlıkları bulunan Adam Hanga ve Guerschon Yabusele’nin durumları belirsiz.

Bugüne kadar EuroLeague’de iki takım arasında oynanan 31 karşılaşmada, Real Madrid’in 21-10’luk üstünlüğü bulunuyor. Geçen sezon oynanan karşılaşmalarda ise iki takım da evindeki karşılaşmadan galip ayrılmıştı. İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Beko 66-51’lik skorla kazanırken, Madrid’de oynanan karşılaşmada ise Real Madrid 70-69 galip gelmişti. Sarı-lacivertlilerin 66-51’lik galibiyeti aynı zamanda Real Madrid’e karşı 7 maçlık mağlubiyet serisini de sonlandırmıştı. 

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de puan durumu:

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında bugün oynanacak karşılaşmaların programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler