Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (2 Aralık 2022): Türkiye’nin AB’den alacağı fon | Demirtaş’ın “Öcalan” açıklaması

Avrupa Birliği’ne aday ülkeler için 2021-2027 yıllarında öngörülen 14 milyar euroluk Katılım Öncesi Yardım Fonları’ndan (IPA) Türkiye’nin de yararlanmasına ilişkin uluslararası anlaşma TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında savunma yaptı. Demirtaş, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini belirterek, “Bizden geri adım ve teslimiyet beklemesinler. Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı, reddettim. Biz biziz, Öcalan Öcalan’dır” dedi. 

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili eleştiriler sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, BİM’in CEO’su Galip Aykaç’ı, “Halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız” diyerek tehdit etti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile fon tartışmalarını, Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz ile Demirtaş’ın açıklamasını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.