Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (2 Aralık 2022): MHP’li Yalçın BİM’i hedef aldı & Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile CHP’nin açıklayacağı “vizyon belgesi”

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu.

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili tartışma sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, BİM’in CEO’su Galip Aykaç’ı, Halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız” diyerek hedef aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Kasım’da enflasyondan zincir marketlerin de sorumlu olduğunu söylemiş ve“Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor” demişti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 22 Kasım’daki grup toplantısında, “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir” diye konuşmuştu.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarına“Bre ahlaksızlar, sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz” diyerek tepki göstermişti.

Aykaç’ın açıklamalarını sert sözlerle eleştiren Semih Yalçın Twitter’dan, “Piyasadaki olağan dışı fiyat artışlarının müsebbip ve müşevviki bazı süpermarketlerin ortak hareket ederek halkın ekmeğine uzattıkları haris ve tecavüzcü elleri kıracağız. Halkın hakkını, haram kâr istiflenmiş kursaklarından çıkaracağız” açıklamasını paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda enflasyonuna ilişkin konuşmasında “Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız” demişti. Peki yaşanan bu kriz hakkında vatandaşlar ne düşünüyor? Medyascope, hayat pahalılığını ve market fiyatlarını vatandaşa sordu.

BİM CEO’su Aykaç’ın açıklamaları ne anlama geliyor? Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır yorumladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, yarın (2 Aralık) İstanbul’da “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantıyla vizyon belgesi açıklayacak. Dünya çapında çalışmalarıyla tanınan ekonomistler ve uzmanların konuşacağı toplantıda neler açıklanması bekleniyor? Seçmen partilerden neyi duymak istiyor? İktidar seçmenin beklentilerini karşılıyor mu? Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, Gündem’de yorumladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı. 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından yayımlanan yazılı açıklamada “Sınırlarımızı hedef alan örgütlerin hiçbirine müsamaha gösterilmeyecek” denildi, “Suriye’deki operasyonların tek hedefinin terör örgütleri olduğu” vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.