Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Madem Bay Kemal rakip olamaz Erdoğan niye bu kadar takıyor?

Murat Yetkin, Yetkinreport’taki yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın (3 Aralık) açıklayacağı vizyon belgesinin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yakın medya kuruluşlarında yarattığı rahatsızlığı ele aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 Kasım akşamı İstanbul’da Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) toplantısındaki bir panelde konuştu. Diğer panelist Alman Friedrich Ebert Vakfı Başkanı Martin Schulz idi.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“CHP iktidara gelirse Türkiye’nin rekabet gücünü artırma sözü verecekti 3 Aralık’ta. Hem de sadece ucuz işgücü ve vergi aflarıyla değil, hak ve özgürlükler alanında da. ‘Bay Kemal’ 29 Kasım’da parlamento grubuna hitap ederken yine ‘dünyaya’ seslenerek Türkiye’nin kimsenin ucuz işçi cenneti, çöplüğü, mülteci barınağı olmayacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu beğenin, beğenmeyin ekonomik kriz eleştirisini sadece ‘çocukların okul çantası boş’ düzeyinde değil, gelecek tahayyülü düzeyinde de yapmaya başladı. Bu durumun kendisini sürekli geleceğe talip tek lider olarak konumlayan Erdoğan’ı rahatsız edeceği açık.

3 Aralık’taki ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısında konuşacak iktisatçıları ‘Kılıçdaroğlu’nun ekibi’ olarak duyurma, aralarında ‘Bir de Amerikalı’ olduğunu söyleyerek peşinen karalamaya çalışma çabası buna dahil.

AK Parti çevrelerinde merak ve rahatsızlık o raddede ki bir kaynağım ‘Bakarsın, Tayyip Bey kara harekâtını 2-3 Aralık’ta başlatır’ diyerek takıldı bana.

Erdoğan madem henüz söylenmeden ‘Bay Kemal’in yalanları’ ilan ettiği sözlerinin beyhude olacağına inanıyor, o zaman Erdoğan ve AK Parti medyasının 3 Aralık toplantısını neden bu kadar takıyor?

Ben de bunu merak ediyorum.

Murat Yetkin’in yazısının tamamın okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.