Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. hafta devam ediyor: Anadolu Efes, zorlu Olympiacos karşılaşmasını kazanarak dörtte dört yaptı

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. hafta heyecanı dün oynanan beş karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Olmpiacos’u 82-71’lik skorla mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise bu akşam 20.45’te Real Madrid’i konuk edecek.

Anadolu Efes 82-71 Olympiacos

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında, temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Olympiacos’u 82-71’lik skorla mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. Lige 2 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile giriş yapan son şampiyon, art arda aldığı galibiyetlerle form grafiğini yükseltmeyi başardı. Olympiacos ise dördüncü mağlubiyetini aldı. 

Karşılaşmanın devre arasında, Anadolu Efes ile geçirdiği beş sezonda 2 Turkish Airlines EuroLeague şampiyonluğu kazanan Hırvat basketbolcu Krunoslav Simon’un “44” numaralı forması emekli edildi. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan konuk ekip, Thomas Walkup’ın 5 sayı kaydettiği bölümde ilk 2:30 dakikayı 10-0 önde geçti. Ardından Will Clyburn’ün oyuna dahil olmasıyla toparlanan Anadolu Efes, ABD’li yıldızının üst üste 5 sayısı ile bitime 5:44 kala skoru 10-5’e getirdi. Çeyreğin son bölümünde de üstünlüğünü koruyan Olympiacos ilk çeyreği 18-13 üstün kapattı. İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf lacivert-beyazlılar olurken, dış atışlarda yakaladığı isabetlerle devrenin bitime 7:29 kala farkı üçe indirdi ve skoru 25-22’ye getirdi. Çeyreğin ilerleyen bölümünde Larentzakis ve Sloukas’ın üç sayılık isabetleri ile farkı tekrar açan Olympiacos, 5 dakika kala skoru 36-26’ya getirdi. Devrenin son bölümünde, temsilcimiz farkı azaltmayı başarsa da Yunan ekibi ilk yarıyı 41-33 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe ise iyi başlayan taraf ise Anadolu Efes oldu. Savunmadaki etkinliğini artırarak, rakibinin hücumlarını sınırlayan temsilcimiz, çeyreğin bitimine 5 dakika kala skoru 45-42’ye getirdi ve farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı. Çeyreğin son bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, son çeyreğe 53-52 Olympiacos üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise üst üste dış atış isabetleri ile hücumdaki üretimini arttıran Anadolu Efes, karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı. Karşılaşmanın sona ermesine 6:15 kala 64-56’lık üstünlük yakalayan temsilcimiz farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Son bölümde de rakibin yaklaşmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, farkı daha da açarak karşılaşmadan 82-71’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 24 sayı ve 5 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Vasilije Micic 18 sayı, 9 ribaund ve 9 asist ile triple-double’ın kıyısından döndü. Rodrigue Beaubois da 19 sayı ve 6 ribaund kaydetti. Olympiacos’ta ise Sasha Vezenkov 18 sayı, Giannoulis Larentzakis 13 sayı, Kostas Sloukas 12 sayı, 6 ribaund ve 6 asist ve Moustapha Fall da 12 sayı ve 6 ribaund ile oynadı.

Karşılaşmanın özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında lider konumda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bu akşam saat 20.45’te İspanyol devi Real Madrid’i konuk edecek.

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun da sahaya çıkacağı bugünün programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.