Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP vizyon belgesini açıkladı | Kemal Kılıçdaroğlu: “Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür”

CHP, İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nda vizyon belgesini açıklıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi ‘Mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin’ değildir. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz” dedi.

“Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu”

“Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın vizyonunu ortaya koymak için davet ettik” diyerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sadece bir adaya başka bir tek adama bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu herkes için daha iyi bir yaşama, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne oy isteyeceksiniz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Orası evvelallah daha kolay olacak. Asıl zor olan ülkenin yeniden bir yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi ‘Mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin’ değildir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin. Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin altyapısını dinleyeceksiniz” diye konuştu.

“Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız”

70 kişilik bir ekiple çalıştıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Cumhuriyetin ikinci yüzyılı bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye’yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline gelmiş bir Türkiye inşa edeceğiz. Meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. Ve onun vizyonunu tam anlamıyla hayata getirmek. İnşallah bize nasip olacak. Bugün yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum. Ne derlerse desinler, inandığım vizyon yolculuğundan asla geri adım atmaycaağım. Çünkü ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın: Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz!

“Hepimiz ülke için, vatan için birlikteyiz”

“Elimizde üç büyük güç var. Bize inanan halkımız, siyasi gücümüz ve dostalarımızla kurduğumuz siyaset üst güç birliğimiz. Bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz unutmayın hepimiz ülke için, vatan için birlikteyiz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu değerli 70 kişi, Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın mekanın enlemlerin boylamların ötesinde kesintisiz üreten bir Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. Bu 70 değerli isim ne bir kişi için ne bir parti ne de iktidar için çalışacaklar. Onlar vatanları için çalışacaklar. Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmek, sistemi kurmak, sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o istemi kalıcı kılmaktır. Bugün bizimle birlikte ülkeyi dönüştürmeye cesaret edenleri huzurunuza çağıracağız. Sonra ben adım adım yapacaklarımızı anlatacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.