Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin “vizyon” toplantısının detayları belli oldu – “Ülkeyi fabrika ayarlarına döndürmeyi hedefliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3 Aralık’ta İstanbul’da “İkinci Yüzyıla Çağrı Toplantısı”nı yapacak. CHP üst düzey yetkilileri, toplantıda, “vizyon belgesi”nin sunumunu yapacak olan isimleri açıkladı. CHP’li yetkililer vizyon belgesini, “Bir liderin aklın yolu ile tüm güçleri birleştirip, konusunun en iyilerine görev vererek, ülkeyi fabrika ayarlarına döndürme hedefidir” sözleriyle anlattı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “vizyon belgesi”ni 3 Aralık Pazar günü saat 14.00’te İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıklayacak. Toplantının başlığı, “İkinci Yüzyıla Çağrı Toplantısı” olarak belirlendi. Edinilen bilgiye göre, toplantının sunumunu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo yapacak. 

70 kişilik akademisyen grubu, Jeremy Rifkin başkanlığında çalıştı 

CHP liderine yakın kaynaklar, “İkinci Yüzyıla Çağrı Toplantısı” ile iktidar hazırlıkları kapsamında, parti örgütü ve kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi. Kaynaklar, vizyon belgesine ilişkin çalışmaların “birçok yerli, yabancı uzman ile ülke sorunları üzerine çeşitli görüşmeler yapılarak hazırlandığını ve yol haritasının böyle oluşturulduğunu” belirtti. 

Vizyon belgesi için 70 akademisyenden oluşan “İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu” oluşturuldu. Grubun çalışmaları, eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de aralarında bulunduğu dünya liderlerine danışmanlık yapan Jeremy Rifkin’in başkanlığında yapıldı. 

“Hedef, Türkiye’nin en büyük koalisyonunu oluşturmak”

CHP’li kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun en dikkat çeken özelliğinin “ittifak kurmakta gösterdiği başarı” olduğunu belirtirken, konuşmacıların ve uzmanların da bu özelliğe uygun insanlar arasından seçildiğini vurguladı ve konuşmacıların seçim kriterlerini şöyle açıkladı:

“Genel başkanın buradaki hedefi, konuların uzmanları ile Türkiye’nin en büyük koalisyonunu oluşturmaktır. Bu noktadan hareketle Cumhuriyet Halk Partisi’nin hazırladığı program ve projeleri, yol gösterici, uluslararası saygınlık gören, bilim insanlarının görüşlerine yer vererek onlarla birlikte sunmayı tercih etmiştir. Bu birliktelik görüntüsü, bir anlamda seçim sonrası oluşacak Türkiye’nin ortak akıl koalisyonunun bir simülasyonudur.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra ziyaretinin ikinci gününde – “Türkiye temiz parayla büyümeli, kara parayla değil”

Kılıçdaroğlu Londra’da soruları yanıtladı: “Keşke dava açılsa da ‘Gel mahkemede ifade ver’ deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım”

“Ülkeyi fabrika ayarlarına döndürme hedefidir”

İkinci Yüzyıla Çağrı Toplantısı’nın diğer vizyon toplantılarından farkı ise “Bir liderin aklın yolu ile tüm güçleri birleştirip , konusunun en iyilerine görev vererek ülkeyi fabrika ayarlarına döndürme hedefidir. Merkel’in Endüstri 4.0 ekibini transfer etmiş olduk” sözleriyle açıklandı. 

Kılıçdaroğlu, ABD dönüşü “yapısal reçete”yi açıklayacak: “Geziler amacına ulaştı”

Avrupalı sosyal demokrat gençler de İstanbul’da olacak

Avrupa’daki sosyal demokrat ve sosyalist partilerin gençlik örgütlerinin oluşturduğu Young European Socialists (YES) üyeleri de 2-4 Aralık’ta İstanbul’da CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde buluşacak. CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, Kılıçdaroğlu’nun politikalarının gençlerde karşılık bulduğunu belirterek, “Avrupa’nın değişen dengeleri, teknoloji, ekonomi, iklim krizi, toplumsal cinsiyet eşitliği, enerji sorunu, insan hakları konularında fikir alışverişinde bulunacağız ve aynı zamanda onların iktidar tecrübelerini dinleyeceğiz” dedi. 

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu’nun Londra’da ilk gün temasları sona erdi – “Yaşananlar ortada, kirli paralarla iş yapıyorlar, yeni bir geleceği tarif ediyoruz”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

İZLE: Medyascope Londra’da

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.