Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL anketi: AKP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları düştü, kararsızlar yükseldi

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar, dün (3 Aralık) “Türkiye’nin Nabzı” anketinin kasım ayı sonuçlarını açıkladı.

MetroPOLL Araştırma Şirketi “Türkiye’nin Nabzı” anketinin kasım ayı sonuçlarını açıkladı. MetroPOLL, 15-20 Kasım 2022 tarihleri arasında 28 ilde 2 bin 122 kişinin katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. Katılımcılara “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anketin sonuçlarını MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar dün (3 Aralık) Twitter hesabında açıkladı.

Sencar, “Metropoll’ün Kasım 2022 araştırmasındaki sürpriz bulgular; kararsızlar dağıtılmadan AKP, MHP ve İYİ Parti oylarında yaklaşık 2’şer puanlık düşüş tespit edildi ve kararsızlar 12’den 19’a yükseldi” mesajını paylaştı.

Anket sonuçlarına göre; AKP’nin oy oranı kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 29,6; kararsızlar dağıtıldığında ise yüzde 36,5.

CHP’nin oyları kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 20,0 olarak belirlenirken kararsızlar dağıtıldığında bu oran yüzde 24,7.

CHP’yi HDP yüzde 10,3 ile takip ediyor. Kararsızlar dağıtıldığında HDP’nin oyu yüzde 12,7.

İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 9,1 ancak kararsızlar dağıtıldığında yüzde 11,2.

MHP’nin oy oranı kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 6,7 olarak görülüyor. Bu oran kararsızlar dağıtıldığında yüzde 8,2.

Saadet Partisi’nin yüzde 1,0 olan oy oranı kararsızlar dağıtıldığında yüzde 1,2. Ankete göre; Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi’yle aynı oy oranına sahip. Anket şöyle devam ediyor:

Diğer

  • Kararsız oylar dağıtılmadan: Yüzde 3,3
  • Kararsızlar, protesto oy ve ‘cevap yok’ oransal olarak dağıtıldığında: Yüzde 4,3
  • Kararsızım: Yüzde 9,2
  • Protesto oy: Yüzde 3,9
  • Cevap yok: Yüzde 6,0

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.