Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda 15. günün ardından: Kylian Mbappe, Pele’yi, Olivier Giroud ise Thierry Henry’yi geçti – İngiltere, Senegal karşısında gövde gösterisi yaptı 

2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı devam ediyor. Polonya’yı Olivier Giroud ve Kylian Mbappe’nin (2) golleriyle 3-1 mağlup eden son Dünya Kupası şampiyonu Fransa, çeyrek finale yükseldi. İngiltere ise Senegal’i Jordan Henderson, Harry Kane ve Bukayo Saka’nın golleriyle 3-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu.

Kylian Mbappe, Dünya Kupası’na damga vurmaya devam ediyor

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı devam ediyor. Günün ilk maçında Fransa ile Polonya, Al Thumama Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Venezüelalı Jesus Valenzuela Saez yönetti.  

Karşılaşmanın ilk yarısında tempo düşük kaldı. Maçtaki ilk tehlikeli pozisyonu yakalayan Polonya, Piotr Zielinski ve Robert Lewandowski ile üst üste yakaladığı fırsatlardan eli boş döndü. Karşılaşmanın gol perdesini ise Olivier Giroud açtı. Kylian Mbappe’nin pasında topla buluşan Giroud, nefis bir gol vuruşuna imza atarak ülkesini öne geçirdi. Olivier Giroud, böylelikle Thierry Henry’yi (51) geride bırakarak Fransa Milli Takımı tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

İlk yarıyı önde tamamlayan Fransa, Kylian Mbappe’nin 74. dakikadaki golüyle aradaki farkı ikiye çıkardı. Ousmane Dembele’nin pasında topla buluşan Mbappe, yaptığı sert ve düzgün vuruşta kaleci Wojciech Szczesny’yi avladı. 23 yaşındaki yıldız futbolcu, 90. dakikada ise takımını 3-0 öne geçirdi. Maçta uzatma dakikaları oynanırken Polonya penaltıdan bulduğu golle farkı ikiye indirdi. Robert Lewandowski, Polonya’nın Dünya Kupası’na veda golünü atan isim oldu. 

Polonya’yı Olivier Giroud ve Kylian Mbappe’nin (2) golleriyle 3-1 mağlup eden son Dünya Kupası şampiyonu Fransa, çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Kylian Mbappe, Brezilyalı efsane Pele’yi geçerek, Dünya Kupası tarihinde 24 yaşına basmadan önce sekiz gole ulaşan ilk oyuncu oldu.

İngiltere, Senegal’i rahat geçti

Günün diğer maçında İngiltere ile Senegal kozlarını paylaştı. Al Bayt Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada El Salvadorlu hakem Ivan Barton görev aldı. 

2018 Dünya Kupası’nın dördüncüsü İngiltere, Senegal karşısında maçı adeta domine etti. İlk yarıda topun kontrolünü elinde bulunduran Gareth Southgate’in ekibi, gol perdesini Jordan Henderson ile açtı. Oynadığı futbolla maçın yıldızı olan 19 yaşındaki Jude Bellingham’ın nefis pasında topla buluşan Jordan Henderson, 38. dakikada takımını öne geçirdi. Afrika temsilcisinin umutlarını ise Harry Kane bitirdi. 45+3. dakikada sahneye çıkan yıldız futbolcu, Phil Foden’ın pasında aradaki farkı ikiye çıkardı. 

Soyunma odasına 2-0 önde giren İngiltere, ikinci yarıda oyunu rolantiye aldı. Maçın skorunu ise Bukayo Saka belirledi. 

İngiltere, Senegal’i Jordan Henderson, Harry Kane ve Bukayo Saka’nın golleriyle 3-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu. İki ülke, 10 Aralık Cumartesi günü kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Phil Foden (22 yaş 190 gün), 1998’de Danimarka karşısında bunu başaran Ronaldo’dan (21 yaş 284 gün) bu yana bir Dünya Kupası eleme turu maçında iki asist yapan en genç oyuncu oldu.

Büyük turnuvalardaki 11’inci golünü Senegal’e atan Harry Kane (Dünya Kupası x7 & Avrupa Şampiyonası x4), Gary Lineker’i (10) geride bırakarak en yüksek sayıya ulaşan İngiliz oyuncu oldu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler