Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıl’ı: asıl çağrı CHP’ye

Murat Yetkin, yetkinreporttaki yazısında CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısını değerlendirdi.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“İkinci Yüzyıl toplantısıyla Kılıçdaroğlu, kamu yatırımlarına yeniden önem verilmesi, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele, tek adam yönetimi yerini parlamenter sistemin alması, parlamentoda küçük partilerin de sesinin duyulacağı temsil adaleti, vergi adaleti, yargı bağımsızlığı, üniversite özerkliği ve mülteci sorunu gibi başlıklarla içeriye mesajlar verdi.

Dışarıya ise parlamenter demokrasi, hukukun üstünlüğü, sosyal adaletçi, çevreye duyarlı, üretkenliği yüksek ‘4.0’ sanayileşme, toplumsal cinsiyet eşitliği, bağımsız Merkez Bankası ve dış politikada Batıcıl siyasi değerlerle ve öncelikle Avrupa ile yakınlaşma gibi mesajları vardı. Tabii seçimi belirleyecek dışarıdaki çevreler değil, Türkiye’deki seçmen.

CHP önümüzde kalan birkaç aylık sürede bu yeni yaklaşımını tabanda siyasete dönüştürebilecek mi? Altılı Masa Müttefikleriyle beraber iç çekişme görüntüsünü giderip mesafe alabilecek, özellikle genç seçmende bir ‘gelecek tahayyülü’ oluşturup seçimi alabilecek mi?

Gelişmelere yerin dibine batırmakla göklere çıkarmak açısından değil, Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkısı açısından bakmakta fayda var.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.