Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde “Klasikler” arasına girecek karşılaşma: Anadolu Efes 111-112 Pınar Karşıyaka

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi dokuzuncu hafta mücadelesinde, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Kıyasıya geçen mücadelede normal süre 90-90 eşitlikle sona ererken, İzmir ekibi iki uzatma sonunda 112-111 galip gelen taraf oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi dokuzuncu haftasında oynanan Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka mücadelesi nefesleri kesti. Normal süresi 90-90 sona eren karşılaşmada, ilk uzatma devresi de 99-99 eşitlikle geçildi. İkinci uzatma devresinin sonunda 112-111’lik skorla galip gelen taraf konuk ekip Pınar Karşıyaka oldu. İzmir temsilcisi bu sezon sekizinci maçında beşinci galibiyetini alırken, Anadolu Efes ise ikinci kez sahadan mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan taraf konuk ekip Pınar Karşıyaka olurken, ilk molaya yeşil-kırmızılıların 12-6 üstünlüğü ile gidildi. Mola dönüşünde ise iki taraf da dış atışlarda oldukça etkili bir grafik çizerken, avantajını korumayı başaran Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 30-27 üstün kapattı. İkinci çeyrekte ise Anadolu Efes yıldız oyuncusu Vasilije Micic ile etkili olmaya çalışsa da, Türk asıllı Belçikalı basketbolcusu Thomas Akyazılı’nın sayıları ile Pınar Karşıyaka 42-35 üstünlük yakaladı. Devrenin sonunda Anadolu Efes farkı biraz olsun kapatmayı başarsa da, Pınar Karşıyaka ilk yarıyı 46-42 önde kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise ev sahibi Anadolu Efes olurken, Will Clyburn’ün önderliğinde üstünlüğü ele alan lacivert-beyazlılar, 51-50’lik skorla öne geçti. Üçüncü çeyreğin kalan bölümünde iki takım adına da kıyasıya mücadeleye sahne olurken, son çeyreğe 71-69 Anadolu Efes’in üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, Egehan Arna ve Vasilije Micic’in sayıları ile skoru 75-69’a getirdi. Ancak ilerleyen bölümde Angel Delgado ve Errick McCollum ile etkili olan Pınar Karşıyaka skoru 82-82’de eşitledi. Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne oldu. İki tarafın da galibiyeti ile sonuçlanabilecek normal süre 90-90 eşitlikle geçildi.

İlk uzatma periyodunda da büyük çekişme yaşanırken, ev sahibi Anadolu Efes son 1 dakika içerisinde 97-96 üstünlük yakaladı. 16 saniye kala Pınar Karşıyaka skoru 99-99’da eşitledi. Uzatma bölümünün son anlarında Anadolu Efes’te Egehan Arna faul atışlarından yararlanamadı ve maç ikinci kez uzatmaya gitti. İkinci uzatmada ise Will Clyburn’ün iyi oyunu ile üstünlüğü ele alan Anadolu Efes 105-101 üstünlük yakaladı. Ancak Braian Angola’nın üçlükleri ile geri dönen Pınar Karşıyaka 107-105 öne geçti. Anadolu Efes Micic ve Buğrahan Tuncer’in sayıları ile 109-107 ile üstünlüğü tekrar ele alsa da, Angola’nın üçlüğü ile karşılaşmanın son anlarına Pınar Karşıyaka 110-109 üstün girdi. Anadolu Efes karşılaşmadaki son hücumdan da yararlanamayınca, 112-111’lik skorla galip gelen taraf konuk ekip oldu.

Pınar Karşıyaka’da Braian Angola 31 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Errick McCollum 29 sayı, 6 ribaund ve 7 asist, Angel Delgado 19 sayı ve 15 ribaund, Mindaugas Kuzminskas da 18 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Anadolu Efes’te ise Vasilije Micic 37 sayı ve 8 asist, Will Clyburn 24 sayı ve 6 ribaund, Buğrahan Tuncer 13 sayı ve 7 ribaund, Tibor Pleiss 12 sayı ve Bryant Dunston 10 sayı, 6 ribaund ve 5 top çalma ile oynadı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler