Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Partili Örs yoğun bakımda | Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Hayati tehlikesi devam ediyor”

TBMM’de bütçe görüşmelerinin ikinci gününde genel kurul salonunda kavga çıktı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Hastaneye kaldırılan Örs’ün sağlık durumuna ilişkin Medyascope’a konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Şu anda hayati tehlikesi devam ediyor, yoğun bakımda tutuluyor. Yoğun bakımda olduğu için biz de görüşemedik” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Genel Kurulu’nda, TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesinin görüşmesi devam ediyor. Görüşmeler sırasında, AKP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Başkanın görüşmelere ara vermesinin ardından tartışma büyüdü. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Örs hastaneye kaldırıldı. 

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık

“Yoğun bakımda olduğu için biz de görüşemedik”

İYİ Partili Hüseyin Örs’ün kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Örs’ün sağlık durumuna ilişkin Medyascope’a şu bilgiyi verdi:

“Çıkan kavgada Sayın Örs kavgayı ayırmaya çalışırken AKP’li milletvekili arkadan gelerek çok sert bir darbe indirdi. Örs, yüzüne de, yüzüklü eliyle vurması sonucu ağır bir darbe aldı. Kalp rahatsızlığı vardı. Kalp pili vardı ve tedavi görüyordu. Şu anda hayati tehlikesi devam ediyor, yoğun bakımda tutuluyor. Yoğun bakımda olduğu için biz de görüşemedik.”

Tartışma nasıl başladı? 

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhur İttifakı’ndan katılımın az olmasını eleştirdi. Ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül eleştirilere yanıt verdi. Tartışmaların ardından İYİ Partili Ümit Beyaz kürsüye çıktı. Bu esnada AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve İYİ Partili Ümit Beyaz arasında sözlü tartışma yaşandı. Başkan, tartışma nedeniyle oturuma 10 dakika ara verdi. Ara esnasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. AKP’li Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Örs’e ilk müdahaleyi doktor milletvekilleri yaptı. Örs ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Akşener’den Örs’e ziyaret

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Twitter hesabından Örs’ü ziyaret ettiğini duyurdu. Akşener, ”Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.