Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga – AKP’li Zafer Işık’ın saldırdığı İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde, AKP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü ve AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. AKP’li Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi ve başını yardı. Örs’e ilk müdahaleyi doktor milletvekilleri yaptı. Örs ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Örs daha önce kalp krizi geçirdiği için, “kontrol amaçlı” olarak yoğun bakımda tutuluyor.

Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Genel Kurulu’nda, TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçesinin görüşmesi devam ediyor. Görüşmeler sırasında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, görüşmelerde Cumhur İttifakı’ndan milletvekillerinin sayısının yetersiz olmasını eleştirerek,  “Cumhur İttifakının tükenmişliği ortada. Bu bütçeyi yönetecek olsalar, ‘ilk günkü aşkla’ olsalar burada olurlardı. Ruhsuz bir bütçe. Tek adam rejiminde parlamentoya, bütçe hakkına nasıl baktığınız ortada. Rejim yürümüyor, sistem tıkanmıştır. Biz bütçeyi takip etmeye ve altıncı ayda bize emanet edilecek olan bütçeyi anamızın ak sütü gibi koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi. 

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık

AKP’li milletvekillerinin devamsızlığını TBMM’deki kavgayla savundu

Özel’in konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül söz istedi. Turan, TBMM Başkanvekili Haydar Akar’ın Özel’e söz vermesini de eleştirerek, “Bazen insanın CHP’li olması geliyor sizin başkanlığınızda” dedi. Turan, AKP’lilerin Genel Kurul’a katılmak dışında yurtdışı ve genel merkezde pek çok görevi olduğunu belirtti ve görüşmelere katılımın düşüklüğünü savundu. Turan’ın katılımın düşüklüğü eleştirilerine yanıtı tutanaklara şöyle yansıdı:

“Ama ne olur, bu konuyu değerlendirirken bir de zaman zaman Meclisin mehabetine yakışmayan, küfürleşmeye varan kavgaların, sloganların olduğunu da… Kürsüdeki dinlenmeye ilişkin diğer hatiplerin de kanaatini almakta fayda var diye düşünüyorum. İnsanların buraya keyifle gelmesi lazım, saygınca gelmesi lazım, kürsüyü dinlemek için ‘Muhalefet öyle bir eleştirsin ki ben not alayım.’demesi lazım. Ama sadece ithamların, ilzamların olduğu bir atmosferden, takdir edin ki insanlar zaman zaman kaçarlar.”

“Kendi genel başkanlarına sahip çıkamamışlardı”

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise “Burada dakikalık varlık, yokluk hesabı yaparsak haksız çıkacağınızı bilin. Çubuk saldırısının ardından kendi genel başkanlarına sahip çıkamadıkları durumda kalkıp MHP’ye laf söylemeye hakları yok” dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs

Tartışmaların ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüye çıktı. Kürsüde, İYİ Partili Beyaz ile AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında sözlü tartışma devam etti. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar birleşime ara verdi. Ara verildikten sonra AKP ve İYİ Parti arasındaki tartışma büyüdü. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. AKP’li Işık’ın parmağındaki yüzük Hüseyin Örs’ün alnına denk geldi. Genel kurul salonunda bulunan doktor milletvekilleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Örs, hastaneye kaldırıldı. Örs’ün ayrıca, daha önce kalp krizi geçirdiği, ritim bozukluğu olduğu öğrenildi. Örs’ün kalp rahatsızlığı olması nedeniyle “kontrol amaçlı” olarak, bir süre yoğun bakımda tutulacağı belirtildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Örs’ü kaldırıldığı Güven Hastanesi’nde ziyaret etti.

Zafer Işık’a birleşimlere katılmama cezası

Genel Kurul’da çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’a TBMM İçtüzüğü gereğince iki birleşime katılmama cezası verildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.