Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Aralık 2022): Asgari ücret ne kadar olacak? & Bütçe görüşmelerinde gerginlik

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı ve Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş.

TBMM Genel Kurulunda 2023 bütçe görüşmeleri dün gergin başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine Genel Kurul’da konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’a gelmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hükümet yok. Parayı harcayan irade gelmeyince hangi bütçeyi konuşacağız?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kılıçdaroğlu’nun “Hükümet yok” sözlerine “Buradayım” diyerek karşılık verdi. Daha sonra kürsüye çıkarak konuşan Oktay, enflasyonun tek haneye düşürüleceğini söyledi. Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, bütçe görüşmelerinde yaşananları Gündem’de aktardı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor. Toplantı öncesi kurumlardan asgari ücret önerisi geldi. DİSK 13 bin 200 TL derken, HDP 12 bin 500 lira, CHP 10 bin lira, İYİ Parti 9 bin 600 lira ve TÜRK-İŞ açlık sınırı düzeyinde yani 7 bin 785 TL önerilerini sundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 2,88 arttı. Önceki ay yüzde 85,51 olarak açıklanan yıllık enflasyonda baz etkisi görülmeye başlandı ve enflasyon kasımda yüzde 84,39’a geriledi. Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı, asgari ücrete ilişkin tartışmaları ve enflasyon ile mücadelede gidişatı Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.