Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu, Soylu’yu Erdoğan’ın yumuşak karnı görüyor

Murat Yetkin, yetkinreport’taki yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eleştirilerini ele aldı.

“Kılıçdaroğlu’nun Soylu’yu Erdoğan’ın yumuşak karnı, Soylu’nun yumuşak karnı olarak da uyuşturucu operasyonlarını gördüğü sonucuna varmak mümkün” diyen Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Soylu, İstanbul ve Mersin Büyükşehir belediyelerinde PKK’lıların istihdam edildiği iddiasını gündemde tutması CHP’nin yumuşak karnı olarak bu konuyu seçtiğini gösteriyor. Bunu yaparken hedefi özellikle CHP ile İYİ Parti arasında çatlak oluşturmak. Başka konularda olduğu gibi bu konuda da en yakın destekçisi MHP lideri Devlet Bahçeli.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından vazgeçilmezliği göz önüne alındığında Soylu’yu ‘en zayıf halka’ ya da ‘yumuşak karın’ saymak mümkün görünmüyor. Öte yandan AK Parti’de Erdoğan’dan sonra adaylığa en yakın kişi gösterilen Soylu’nun bu iddialara muhatap olmasının getirdiği rahatsızlık da görülüyor. Bu durum dün Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını gürültüye boğmak isteyen AK Parti milletvekillerinin, bu dört soruyu anlatırken kulak kesilmeleri, yüksek sesli tepkilerine sonra devam etmelerinden de belli.

Erdoğan’ın 2023 seçimleri sürecinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte en çok İçişleri Bakanı Soylu’ya güvendiği olduğuysa Ankara siyaset kulislerinde herkesin bildiği sır.

Yumuşak karın olsa da olmasa da Erdoğan’ın Soylu’dan 2023 seçimlerine dek vazgeçmesi zor görünüyor.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.