Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 286. gün: Ukrayna, dronelarla Rus havalimanlarını vuruyor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rusya’nın Kursk bölgesinin valisi, Ukrayna’nın Kursk’a insansız hava araçlarıyla saldırdığını ve saldırı sonucu bir petrol depolama tankının alev aldığını açıkladı. Rusya ise füze saldırılarıyla Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor.

Kursk Valisi Roman Starovoyt, Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki bir havaalanına insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda petrol depolama tankının alev aldığını söyledi. Vali Starovoyt, saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve tüm acil servis birimlerinin bölgede çalıştığını açıkladı.

Saldırının ilk görüntüleri.

Dün (5 Aralık) de Rusya’daki iki askeri havaalanında patlamalar meydana geldi. Rus medyasında yer alan haberlere göre Ryazan Askeri Havaalanı’nda bir yakıt tankeri infilak etmesi sonucunda üç kişi öldü, altı kişi yaralandı. Saratov bölgesindeki bir diğer askeri havaalanında meydana gelen patlamada da iki kişi yaralandı.

Vali Starovoyt geçen hafta da Ukrayna güçlerinin bölgeye çok sayıda saldırı düzenleyerek elektrik santrallerini hedef aldığını ve bölgede kısa zamanlı da olsa elektrik kesintileri yaşandığı bilgisini paylaşmıştı. Ukrayna ise bu saldırıları üstlenmemişti.

Rusya saldırılarına devam ediyor

Moskova, sekiz hafta içerisinde sekizinci kez Ukrayna’nın birçok yerini aynı anda füzelerle hedef aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırının Ukrayna’nın kritik enerji altyapısını hedeflediğini açıkladı. Zelenskiy, bölgede elektriklerin kesildiğini ve en az iki kişinin bu saldırılar sonucu hayatının kaybettiğini söyledi.

Bugün erken saatlerde Zaporijya’da da patlamalar meydana geldiği belirtildi. Zaporijya bölgesel askeri idaresinin başkanı Oleksandr Starukh, Rus füzelerinin bölgedeki altyapıya ve bazı binalara zarar verdiğini söyledi. Bölgeden alınan son haberlere göre, saldırı sonucu can kaybı yaşanmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.