Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (7 Aralık 2022): Kılıçdaroğlu aday olacak mı? | Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı | TBMM’de bütçe görüşmeleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ticaret ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri görüşülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) başörtüsü teklifinin TBMM Başkanlığı’na verilmesi bir kez daha ertelendi.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla, şube sayısı 200’den fazla olan zincir süpermarketlerin satışa sundukları ürünlerle ilgili verileri ve fiyatları Ticaret Bakanlığı’na bildirmesi zorunlu hale geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 2023 savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının son halinden Türkiye’ye F-16 satışını koşullara bağlayan maddeler çıkarıldı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Fehmi Koru ile siyasetteki gelişmeleri, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile anayasa değişiklik teklifini ve bütçe görüşmelerini, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.