Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Aralık 2022): Asgari ücret pazarlığı başlıyor & Arzu Çerkezoğlu ile DİSK’in 13 bin 200 TL önerisi

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün saat 14:00’te toplanacak. Komisyonda işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci yer alacak. Komisyona, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlık edecek. İşçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı 14 Aralık’ta yapılacak. Yeni asgari ücretin ay sonundan önce kararlaştırılması bekleniyor.

Toplantı öncesi kurumlar da asgari ücret önerilerini paylaştı. DİSK 13 bin 200 TL, HDP 12 bin 500 TL, CHP 10 bin TL, İYİ Parti 9 bin 600 TL ve TÜRK-İŞ açlık sınırı düzeyinde yani 7 bin 785 TL’lik öneriler sundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret tartışmalarını Gündem’de yorumladı ve DİSK’nin 13 bin 200 TL’lik önerisinin ayrıntılarını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.