Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkâri’de MHP il başkanının karıştığı yaralama olayı kenti karıştırdı

Hakkâri’de MHP İl Başkanı Fatih Özbek’in de karıştığı, alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan ve bir kişinin silah ile ağır yaralandığı olay kenti karıştırdı. Tarafların bağlı bulunduğu aşiret mensupları dün gece (7 Aralık) kent merkezinde birbirlerinin işyerlerine saldırırken polis, bugün hayatın normal bir şekilde devam ettiği il merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavisi Van’da süren Nasır Erdal’in MHP Hakkâri İl Başkanı Özbek tarafından vurulduğu iddia edilirken Özbek’in bir korumasının, Erdal’ı kendisinin vurduğunu söyleyerek polise teslim olduğu belirtildi. Hakkâri Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Özbek’in olay ile ilgisi olmadığı aktarıldı.

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın edindiği bilgilere göre, aralarında alacak-verecek meselesi bulunan MHP Hakkâri İl Başkanı Fatih Özbek ve Nasır Erdal dün akşam kent merkezinde bir parkta buluştu. Buluşmada çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesi üzerine Erdal üç kurşun ile ağır yaralandı. Olaydan sonra Özbek’in mensubu olduğu Gravi aşireti mensupları ile Aslan’ın mensubu olduğu Piyanişi aşireti mensupları çarşı merkezini savaş alanına çevirdi. Taraflar birbirlerinin işyerlerine taş ve sopalarla saldırırken çok sayıda silahın sıkıldığı görüldü. Yaşanan gerginlik üzerine esnaf dün akşam kent merkezinde kepenk kapattı.

MHP İl Başkanı Fatih Özbek’in Nasır Erdal’ı yaraladığı iddia edilirken, Özbek’in koruması İsmail Aslan’ın olaydan sonra polise teslim olarak Erdal’ı vurduğunu söylediği öğrenildi. Hakkâri Valiliği ise dün gece yaptığı yazılı açıklamada, Özbek’in olay ile ilgisinin olmadığını belirtti. Valilik açıklaması şöyle:

“07.12.2022 günü bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları tarafından Hakkâri MHP İl Başkanı Fatih ÖZBEK’in ateşli silah kullanmak suretiyle bir şahsı yaraladığı şeklinde asılsız iddialar paylaşılmaktadır. Kimliği belirli iki şahıs arasında alacak verecek konusundan kaynaklı husumet sonucu ateşli silahla yaralama olayı gerçekleşmiş olup, konunun şüphelisi olaydan kısa zaman sonra yakalanmış, adli tahkikata başlanılmıştır. Bahsi geçen olayla MHP il Başkanı Fatih ÖZBEK’in bir ilgisi yoktur. Ayrıca bu konu kasıtlı olarak kullanılarak huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan şahıslar hakkında gerekli adli süreç başlatılmıştır.”

Erdal’ın hayati tehlikesi sürüyor, kentte polis önlem aldı

Dün akşam gerginliğin yaşandığı kentte bu sabah yaşam normale döndü. Kepenkler açılırken sadece Fatih Özbek ve korumasının yakınlarının işyerlerini açmadığı belirtildi. Polis bir gerginliğin daha yaşanmaması için kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.