Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de üç mülteci işçiyi öldüren zanlıya üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl üç mülteci işçiyi yakarak öldüren Kemal Korukmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edilen zanlı hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İzmir-Güzelbahçe’de bir mermer atölyesinde çalışan üç Suriyeli işçiyi 16 Kasım 2021’de yakarak öldüren Kemal Korukmaz (41) hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede Korukmaz hakkında, “tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme” suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet, “taksirle mala zarar vermek” suçundan ise altı yıla kadar hapis cezası istendi.

Cezai ehliyeti tam

Kemal Korukmaz hakkında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen raporun da yer aldığı iddianamede, sanığın üzerine atılı suçlarla alakalı olarak fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiğine, davranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak veya kaldıracak düzeyde bir akıl hastalığının bulunmadığına, bu fiillere karşı ceza sorumluluğunun tam olduğuna oybirliğiyle karar verildiği aktarıldı.

Cinayeti bir yıl planlamış

Korukmaz’ın bir yıllık süreye yayılan bir plan dahilinde üç mülteciyi yakarak öldürme kastıyla yangın çıkardığının anlatıldığı iddianamede, zanlının üç kişiyi canavarca hisle öldürdüğü kanaatine varıldı.

İddianame, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Korukmaz’ın yargılanacağı davanın ilk duruşması 1 Mart 2023 tarihinde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.