Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris Sorbonne Üniversitesi International Executive MBA Programı’nın İstanbul ve Paris’teki eğitimleri, 30 seçkin yöneticinin katılımı ile başladı

Paris Sorbonne Üniversitesi ile BMI Business School İstanbul işbirliğinde hayata geçirilen “International Executive MBA Programının ilk dönemi başladı. Paris ve İstanbul’daki eğitimlere, Türkiye’den ve yurtdışından üst düzey pozisyonlarda görev yapan 30 seçkin yönetici katılıyor.

International Executive MBA Programı’nın açılışı, programa kabul edilen yöneticilerin ve programda ders verecek olan akademisyenler ile konuk konuşmacıların katılımıyla 17 Eylül’de İstanbul’da yapıldı. 30 kişilik tam kontenjan ile başlayan programın ilk dönemine Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Programdaki ilk dersler, 22-25 Eylül tarihleri arasında İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlendi. Ardından katılımcılar, 16-21 Ekim tarihleri arasında İşletme dersleri için Paris’e giderek IAE Paris Sorbonne Business School profesörlerinden eğitim aldı.

International Executive MBA İşletme dersleri Sorbonne Business School’da yapıldı

Programdaki “Yöneticiler için Ekonomi ve Finansal Piyasalar” modülündeki ilk dersler, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, TED Üniversitesi gibi okullardan önde gelen profesörler tarafından verildi. Katılımcılar makroekonomik göstergeleri 9kuyabilmek, yönetim ekonomisi, para politikaları, bankacılık ve finansal piyasalar ile Türkiye ekonomisi konularında dersler aldı. İstanbul’da Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenen derslerin ardından katılımcılar ikinci modül dersleri için Paris’e gitti.

Program kapsamında işletme ve yönetime giriş modülü Paris’te Sorbonne Business School’da yapıldı. Bir hafta Paris’te kalan katılımcılar derslerin yanı sıra seminerlere, iş simülasyonlarına ve vaka çalışmalarına katıldılar. Ayrıca akademisyenler ile birlikte tarihi Sorbonne Üniversitesi ziyaretinde de bulundular. Dersler, programın direktörlerinden Doç. Dr. Pierre-Yves Lagroue tarafından verilirken yöneticiler, Paris Sorbonne Üniversitesi’nin diğer uluslararası Executive MBA öğrencileri ile network seansında bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Türkiye’de ilk defa düzenleniyor

Yöneticiler için “İşletme Yüksek Lisans Programı” olan “International Executive MBA”, Paris Sorbonne Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’de ilk defa başladı. Ayda yalnızca dört gün olarak takvimlendirilen program, toplam 18 ay sürecek. Paris Sorbonne Üniversitesi’nin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ gibi önde gelen üniversitelerinden akademisyenlerin de dersler vereceği programın sonunda katılımcılar, Paris Sorbonne Üniversitesi’nin yöneticiler için işletme yüksek lisans derecesine sahip “Executive MBA” diplomasına hak kazanacak.

İlk dönem yoğun ilgi gördü, yeni dönem başvuruları başladı

Yurtiçi ve yurtdışındaki şirketlerde görev yapan 100’ün üstünde üst düzey yöneticinin başvurduğu programın ilk dönemine 30 yönetici kabul edildi. Oldukça yoğun ilgi gören programın ilk döneminin ardından 2023’ün ekim ayında başlayacak olan yeni dönem için de başvurular başladı. Programın son başvuru tarihi ise 9 Haziran 2023.

Program hakkında detaylı bilgi internet sitesinde yer almaktadır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.