Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır ve Can Selçuki tartışıyor: Kararsız muhafazakârların öncelik ve endişeleri

Ruşen Çakır, Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki ile kamuoyu araştırmalarını, seçime doğru Türkiye’de kimin hangi durumda olduğunu konuştu. Programda, Türkiye Raporu’nun muhafazakâr kadınlarla yaptığı odak grup çalışmalarına değinildi.

Yaz aylarının ardından Cumhur İttifakı’nın toparlandığını söyleyen Selçuki, “Cumhur İttifakı hazirandan beri toparlanma sürecinde. Ancak muhalefet hâlâ avantajını koruyor” dedi. Kararsızlara çok da anlam yüklememek gerektiğini söyleyen Selçuki, bu grup içinde AKP’ye gideceğini ancak partiyi yetersiz bulduğunu ifade edenlerin de olduğunu belirtti.

Selçuki şöyle devam etti:

“Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti’nin bir araya gelme ihtimali var. Bu partiler, cumhurbaşkanı adayı gösterirlerse 4-5 puanı zorlayabileceklerini düşünüyorum. Ama ikinci turda, seçmeni muhalefet tarafında kalacaktır. İkinci turda muhalefetten kim kalırsa seçmen ona oy verecektir.”

Ruşen Çakır’ın “Birinci turda seçim bitebilir mi?” sorusunu cevaplayan Selçuki, “Bitebilir çünkü HDP aday göstermezse, Altılı Masa’nın adayını desteklerse ve bu ittifak da bir aday çıkarmazsa matematiksel olarak seçim bitiyor” dedi.

Türkiye Raporu’nun Altılı Masa anketlerine dair de konuşan Selçuki, “Mansur Yavaş hâlâ önde gidiyor ama Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında fazla bir fark yok. İsim tabii ki önemli ama burada önemli olanın Altılı Masa’nın uyumu olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Selçuki, her siyasi partinin Halkların Demokratik Partisi ile konuştuğunu söyledi, “Bugün kim ‘HDP’yle görüşmüyoruz’ diyorsa siyasette yalan söylüyordur. HDP şu anda Türkiye siyasetinin göbeğinde” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.