Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası | Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis istemi

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi altı yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirdiği” iddalarına ilişkin soruşturmada iddianame kabul edildi. Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

H.K.G., altı yaşından beri şüpheli Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyette bulundu. H.K.G., İatanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, şüpheli Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikâhla evlendirildiğini, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlattı. H.K.G., cinsel ilişkinin kendisine Kadir İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini belirtti. Bu ilişkinin babasının onayı ile gerçekleştiğini ve yaşı tuttuktan sonra resmi nikah kıyıldığını dilekçesinde sundu.

Konuşmalar kayıt altına alındı

DHA’nın haberine göre H.K.G., cinsel istismarı ispatlamak için şüpheli Kadir İstekli ile olan konuşmalarını kayıt altına aldı. Bu kayıtlar bilirkişi raporu ile birlikte dosyaya sunuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Kadir İstekli hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarının zincirleme halde işlenmesinden dolayı artırım uygulanarak 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep edildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in ise “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmaları istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde hâkim karşısına çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.