Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da çocuklarının uyumadığını, yemek yemediğini ve duş almadığını söyleyen üç aile, Epic Games’e Fortnite oyunu yüzünden dava açtı

Kanada’da üç aile, çocuklarının Fortnite isimli video oyununa bağımlı hale geldikleri için oyunun yapımcısı Epic Games’e dava açtı. Aileler, Fortnite yüzünden çocuklarının uyumadığını, yemek yemediklerini ve duş almadıklarını söylüyor.

Dava dosyasında çocuklardan birinin iki yıldan kısa süre içerisinde 7 bin 700 saatten fazla Fortnite oynadığı belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) da 2018 yılında oyunun bağımlılığa yol açtığını kabul ettiği vurgulandı. Dava dosyasında oyunun “yüksek derecede bağımlılığa neden olacak şekilde” geliştirildiği öne sürüldü.

Oyunu tütün bağımlılığı ile kıyaslayan Quebec Yüksek Mahkemesi Yargıcı Sylvain Lussier, “Tütünün zararlı etkisi bir gecede fark edilip kabul edilmedi” dedi.

Epic Games ise oyun bağımlılığının “kabul gören bir psikolojik bozukluk” olmadığını öne sürdü.

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017’de yayınlanan nişancı oyunu Fortnite’ı dünya genelinde 350 milyondan fazla kişi oynuyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.