Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce: “Bütün muhalefet İmamoğlu’nu sahiplenmeli, desteklemeli”

Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündemi değerlendirdi. İnce, Hiranur Vakfı’nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayından asgari ücret tartışmalarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davadan Altılı Masa’ya kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

“Enflasyon düşecek ama pahalılık düşmeyecek”

Diyarbakır’ı ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Asgari ücret tartışmalarını değerlendiren İnce, “Tamam asgari ücreti tartışalım ama emeklileri unutmayalım. Bu konudaki tartışmayı emekliler ile birlikte yapmalıyız. Erdoğan kendisine ‘ekonomistim’ diyor, sorun yok da ekonomist sanmasında bir sorun var. Uygulamaları bilime, çağdaşlığa ve ekonomiye aykırı. Teolojik yaklaşımlarla ekonomi yönetilemez. Enflasyon düşecek ama pahalılık düşmeyecek. Fiyatların artış hızı düşecek, fiyatlar düşmeyecek. Artışında düşme olacak, azalışa geçmeyecek. Bu konuda herkesin bekletileri boşa çıkacak. Suçlu olarak marketleri gösteriyor. Sorun sadece marketlerde değil. Sorunu sadece marketlerin üzerine yükleyip,’stokçular’ deyip sorun çözülemez. Sorun üretimde, tarlada, merada, seradadır” dedi.

“‘Cemaatlerden oy kaybederiz’ korkusuyla hareket eden siyasetçilerle bu iş çözülmez”

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G’yi altı yaşındayken bir tarikat üyesiyle “imam nikahıyla evlendirdiği” iddialarını da değerlendiren İnce, şöyle konuştu:

“Bu sorunu kökünden çözebiliriz. Resmi nikahı olmadan dini nikah kıyana ağır hapis cezası verebiliriz. Bu kadar basit, fazla uzatmaya gerek yok. Hangi imam kıymış bu nikahı, atacaksın bunu hapse. Atacaksın hapse, çaresi yok başka. Hangi polis, hangi savcı bunu görmezden gelmiş, hangi doktor bunu görmezden gelmiş tıkacaksın bunu hapse, ağır hapis cezası vereceksin. Resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamaz nokta. Ama eveleyip geveleyerek ‘Aman cemaatlerden oy kaybederiz’ korkusuyla hareket eden siyasetçilerle bu iş çözülmez. Memleket Partisi olarak milletimize teklifimizdir: Resmi nikahı olmayana dini nikah kıyanlar, kıydıranlar hapis cezası ile cezalandırılmalı. Çok netiz bu konuda. Altı yaşında kız çocuğunu evlendirenler, eğitim veriyorlarmış, bunların yurtları var, kursları var, dozer ile hepsini yıkacağız oradan hepsini. Böyle bir şey yok, böyle bir dünya yok. Mağara devrinin insanları bunlar.”

“Bütün muhalefet İmamoğlu’nu sahiplenmeli, desteklemeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davayı da değerlendiren İnce, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nun davası var, siyasi yasak getirilmek isteniyor. Benim de iki davam var. Bütün muhalefete sesleniyorum ve İmamoğlu’na sahip çıkmaya davet ediyorum. Herkes İmamoğlu’na destek olmalı, sahip çıkmalıdır. Ona siyasi yasak, bunu hapse atalım, muhalefet böyle serbest kalırsa, bu sorunu çözemeyiz, teker teker hepimize alırlar. CHP’yi de Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkmaya davet ediyorum.

“Altılı Masa’daki liderlerin hepsinin demokrasi notları kırık”

İktidarı eleştiren İnce’nin hedefinde muhalefet de vardı: “Altılı Masa’nın sicillerine bakıyorum, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ‘evet’ diyen var, referandumlarda ‘evet’ diyen var, AKP’nin kuruluşunda görev alan var ve bunların karşısında Muharrem İnce var. 20 yıldır AKP ile mücadele ediyorum. Demokrasi sicilimde bir tane kırık yoktur benim. Erdoğan’ın da bunların da sicilinde birçok kırık vardır.”

“Ben Diyarbakır’a yeni bir seçenek sunuyorum”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Diyarbakırlıların neden kendisine oy vermesi gerektiği ile ilgili bir soru üzerine, “Ben Diyarbakır’ı HDP ile AKP arasına sıkıştırmıyorum. Yeni bir seçenek sunuyorum. Terör destekçileri ve bölücülerle ve Kürtleri yok sayanlarla da olmaz. Kürtleri yok sayanlarla da bölücülerle de olmak istemiyorum” yanıtını verdi.

“Muhalefetin tek aday ile seçime girmesi doğru değil”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok adayla girilmesinin doğru olduğunu da söyleyen İnce, “Muhalefetin tek aday ile seçime girmesi doğru değil, seçime katılımı düşürüyor. Çoklu aday katılımı yükseltir. Ama ne olmalıdır, ikinci turda desteklemek şartıyla. Bu konuda beni de taca atmayın. Memleket Partisi’nin üyeleri beni seçerse, ben de aday olacağım. Ama seçim ikinci tura kalırsa o zaman bakacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.