Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’daki kayyum-DTSO gerginliği İzmir Fuarı’na da yansıdı

Diyarbakır Valiliği’nin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na (DTSO) aylardır randevu vermemesi ve toplantılara davet etmemesi ile başlayan gerginlik İzmir Fuarı’na da yansıdı. Kentin tanıtımı için valilik ve kayyum ile yönetilen belediyeler birlikte stant açarken DTSO, 20 metre uzaklıkta ayrı bir stant açtı.

İzmir’de 8 Aralık’ta açılan “Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı”na, Diyarbakır dışındaki bütün iller tek stant ile katıldı. Diyarbakır için ise fuarda birbirine 20 metre uzaklıkta iki ayrı stant açıldı. Fuarda kentin tanıtımı için iki ayrı stant açılması ve iki stanttaki ürünlerin aynı olması ziyaretçilerin de dikkatini çekti. Yaşanan bu durumun Diyarbakır’daki kayyum uygulaması ve kayyumun DTSO ile yaşadığı gerginlikten kaynaklandığı ortaya çıktı.

DTSO Yüksek İstişare Kurulu üyesi Burç Baysal, valiliğin kentte 50’ye yakın ürünü tescilleyen DTSO’yu davet etmemesi nedeniyle DTSO’nun da kentin tanıtımı için stant açtığını belirtti ve “Bu kenti, buralı olmayan memurlar tanıtamaz. Açılan bu iki ayrı stant ziyaretçilerin de dikkatini çekti” dedi.

Baysal, fuarda iki ayrı standın açılmasının kent için ayrıca bir masraf olduğunu ancak buna valiliğin neden olduğunu söyledi.

Diyarbakır stantları birbirlerini ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi DTSO’nun standını ziyaret ederken, DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte belediye ve valiliğin standına ziyarette bulunduğu belirtildi.

Vali, aylardır randevu vermiyor, DTSO’yu toplantılara çağırmıyor

Diyarbakır Valisi olarak 19 Mayıs 2022’de göreve başlayan ve aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ali İhsan Su, DTSO Başkanı Mehmet Kaya’ya aylardır randevu vermiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin Diyarbakır’da katıldığı “İş Dünyası Zirvesi” toplantısına da ne Kaya ne de DTSO yönetiminden birinin davet edilmemesi tepkilere neden olmuştu. Bakan Nebati, bu durumla ilgili soruları yanıtsız bırakmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.