Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İkinci infaz: İran’da Mahsa Amini protestolarına katılan Mecid Rıza Rehneverd idam edildi

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle irşad devriyeleri tarafından gözaltına alınması ve gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. İran yargısına bağlı Mizan haber ajansının haberine göre, Mecid Rıza Rehneverd bu sabah saatlerinde Meşhed’de idam edildi. Bu, aylardır devam eden Amini protestolarıyla bağlantılı ikinci infaz olarak kayıtlara geçti.

İran yargısına bağlı Mizan haber ajansının haberine göre Mecid Rıza Rehneverd, 17 Kasım’da İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Besic milislerinden ikisini bıçaklama ve dört kişiyi yaralamakla suçlanmıştı.

Rahneverd’in cezasının umuma açık bir alanda infaz edildiği belirtildi.

Mecid Rıza Rehneverd

İran’da Amini protestolarıyla bağlantılı ilk idam, 8 Aralık Pazartesi günü infaz edilmişti. 23 yaşındaki Muhsin Şikari, Besic milislerinden birini kasten yaralama, Tahran Caddesi’ni kapatma, toplumun güvenini ve güvenliğini bozmakla suçlanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı.

Amcası Mahmud Şikari Guardian’a yaptığı açıklamada, Şikari’nin yüzünde işkence izleri gördüklerini söylemişti.

Şu ana kadar 24 kişinin protestolara katıldıkları için idam cezasına çarptırıldığını belirten aktivist ve uzmanlar, yakın gelecekte çok sayıda kişinin idam edileceğini söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.