Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin’in finaldeki rakibi belli oluyor: Son şampiyon Fransa’nın rakibi Fas

2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı sona eriyor. Son şampiyon Fransa, turnuva boyunca büyük sürprizlere imza atan Fas ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak karşılaşma Al Bayt Stadyumu’nda oynanacak. Dev maç, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Fransa’nın rakibi Fas

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı sona eriyor. Son şampiyon Fransa, turnuva boyunca büyük sürprizlere imza atan Fas ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak karşılaşma Al Bayt Stadyumu’nda oynananacak. Mücadelede Meksika Futbol Federasyonu’ndan Cesar Ramos düdük çalacak. 

Fransa’nın tek hedefi galibiyet

2018 Dünya Kupası’nda Hırvatistan’ı 4-2 yenerek şampiyonluğa ulaşan Fransa, Katar’da da harikalar yaratıyor. “Horozlar”; Avustralya, Danimarka ve Tunus’un önünde D Grubu’nu lider tamamladı. 

Son 16 turunda Polonya engelini 3-1 ile geçen Fransa, çeyrek finalde ise İngiltere’yi 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Fas ile oynadığı 5 maçı da kaybetmeyen Fransa, Kasım 2007’deki son randevudan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Dünya Kupası yarı finalinde yedinci kez boy göstermeye hazırlanan Fransa, bu aşamadaki ilk üç eşleşmede elenirken (1958, 1982, 1986); son üç karşılaşmada ise final biletini aldı (1998, 2006, 2018).

Dünya Kupası’nda ilk 11 başladığı son 8 maçta 8 golde doğrudan payı bulunan Antonie Griezmann, çeyrek finalde İngiltere karşısında 2 asiste imza attı.

Fas, mucizenin peşinde

F Grubu’nda Hırvatistan, Belçika ve Kanada ile mücadele eden Fas, grubunu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. 

Walid Regragui’nin ekibi, son 16 turunda İspanya ile karşılaştı. Fas, turnuvanın en büyük favorilerinden olarak gösterilen İspanya’yı, normal süresi 0-0 biten maçta, penaltı vuruşlarının ardından mağlup etti. Fas, çeyrek finalde ise Cristiano Ronaldo’nun Portekiz’ini 1-0 ile geçti ve Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika ülkesi oldu. 

Dünya Kupası finalinde boy gösterecek ilk Afrika ülkesi olmayı amaçlayan Fas, turnuva boyunca rakip oyunculardan gol yemedi ve 4 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Bugüne kadar bir turnuvada 4+ gole kapama yapan iki takım da şampiyonluğa ulaştı (İspanya 2010, İtalya 2006).

Dünya Kupası’nda Fas formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Youssef En-Nesyri (3), bu gollerin ikisini bu turnuvada attı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.