Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 13. hafta sona erdi: Anadolu Efes, Baskonia’ya 83-78 ile kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de 13. hafta dün oynanan üç karşılaşma ile sona erdi. Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk eden temsilcimiz Anadolu Efes, 83-78’lik skorla mağlup oldu. Çift maçlı haftada 14. hafta kapsamında temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko yarın (16 Aralık) parkeye çıkacak.

Anadolu Efes 83-78 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz

Turkish Airlines EuroLeague’in 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’e 83-78’lik skorla mağlup oldu. 5 maç aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrılan lacivert-beyazlılar bu sezonki 6. mağlubiyetini aldı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Tibor Pleiss ve Vasilije Micic’in etkili oyunlarıyla iyi başlayan Anadolu Efes, bitime 6:24 kala 16-7 üstünlük yakaladı ve Baskonia molasını kullandı. Mola dönüşünde Darius Thompson ve Vanja Marinkovic ile etkili olan Baskonia, çeyreğin son bölümünde farkı kapatarak, periyodu 23-21 geride tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Anadolu Efes, Rodrigue Beaubois’nın hem savunma hem de hücumda etkili olduğu bölümde 33-24 üstünlük yakaladı ve Baskonia molasını kullandı. Mola dönüşünde de Will Clyburn ve Amath M’Baye ile skor üretimine devam eden Anadolu Efes, devrenin son anlarına 46-33 üstün girse de, Markus Howard son saniyede kaydettiği üçlükle devre 46-36 noktalandı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf konuk ekip Cazoo Baskonia olurken, Vanja Marinkovic ve Markus Howard’ın üç sayılık isabetleri ile farkı kapatmayı başardı. Televizyon molasına 54-50 Anadolu Efes üstünlüğü ile gidildi. Çeyreğin son bölümünde Tadas Sedekerskis ile etkili olan Baskonia üstünlüğü ele alarak, son çeyreğe 64-58 üstün girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip, yakaladığı 4-0’lık seri ile bitime 8:42 kala farkı çift hanelere kadar çıkardı. Ancak geri dönen Anadolu Efes, Will Clyburn’ün etkili olduğu bölümde bitime 4:40 kala skoru 70-70’te eşitledi ve televizyon molasına bu skorla gidildi. Mola dönüşünde de Will Clyburn’ün üç sayılık atış isabeti ile bitime 3:13 kala 73-72’lik skorla Anadolu Efes öne geçti. Ancak son bölümde yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Anadolu Efes, sahadan 83-78’lik skorla mağlup ayrıldı.

Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz’de Markus Howard 19 sayı, Vanja Marinkovic 18 sayı ve Rokas Giedraitis 11 sayı ve 6 ribaund ile oynadı. Anadolu Efes’te ise Vasilije Micic 17 sayı ve 6 asist, Amath M’Baye 16 sayı, Will Clyburn 15 sayı ve Rodrigue Beaubois da 10 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Dün oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

13. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Bugün ve yarın oynanacak 14. hafta karşılaşmalarının programı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.