Türkçe edebiyatın önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın oğlu ve Çınar Yayınevi’nin kurucusu Aydın Ilgaz, bugün (20 Aralık) son yolculuğuna uğurlandı.
Okuyun: Yayıncı Aydın Ilgaz hayatını kaybetti
Ilgaz, Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Aydın Ilgaz, dün (19 Aralık) evinde kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Ilgaz, 2004’te Rıfat Ilgaz’ın “Hababam Sınıfı” ve “Sınıf” kitaplarıyla ilgili anılarını “Sınıf’ın Efsanesi” adlı kitabında toplamıştı.