Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Asgari ücreti yarın açıklayacağız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında asgari ücretin perşembe günü (22 Aralık) açıklanacağını duyurdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili, “Baba oğul gibiyiz” açıklamasına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bay Kemal, oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde” dedi.

Video: Hıdır Göktaş

2023 seçimlerini hatırlatan Erdoğan, “İnşallah 2023’te milletimizin desteğini bir kez daha alarak, 20 yılda attığımız temeller üzerinde büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını hep birlikte tamamlayacağız” diye konuştu.

“Bay Kemal, oğluna sahip çık”

Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta hâkimlere hakaret iddiasıyla ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tavırlar bile tek başına masa efradını göstermeye yeterlidir. Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kutlayanları mı ararsınız, bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız, daha bitmemiş yargı kararı üzerinden siyasi mühendislik hesabı yapanları mı ararsınız, yine hâkimlere hakaret gibi bireysel suçla yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız? CHP’nin başındaki zat, birbirlerinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen şahısla ilgili dün çıkmış ne diyor, ‘Biz baba oğul gibiyiz’. Bunları duyunca biz de içimizden, ‘Bay Kemal oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde’ demeden duramadık. Altılı Masa’nın da yanında, yöresinde kendine yol açmak için dolananların da nereye gittikleri bizi ilgilendirmez.”

Asgari ücretin yarın açıklanacağını da duyuran Erdoğan, “Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok konuyu gündemden çıkardık. Asgari ücretten EYT’ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. Yarın, asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız” dedi.

Anayasa değişikliği teklifi açıklaması

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili de konuşan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Geçtiğimiz haftalarda Meclis’e bir anayasa teklifi sunduk. CHP’nin gündeme getirdiği başörtüsüyle ilgili teklifi, Türkiye, bu temel hak konusunda bir daha benzer tartışmaların içine düşmesin diye anayasa hükmü hale dönüştürdü. Ayrıca bu teklife aile yapımızı küresel sapkın akımların saldırılarından korumaya yönelik bir madde de ekledik. Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen bir evladımızın trajedisi üzerinden milletimizin inancına saldıranların aile kurumunun korunması hususundaki samimiyetini bu vesileyle tartma imkanı bulacağız. Anayasa teklifimizin komisyon ve genel kurul aşamalarındaki tartışmalar tüm partilerin demokrasi hak ve özgürlükler konusundaki samimiyetini gösteren bir turnusol kağıdı işlevini görecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.