Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022’de Google Trends: En çok ne aradık?

Savaş, Taksim’deki bombalı saldırı, ekonomik kriz ve kaybettiklerimiz… 2022 yılına veda ederken Google, arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı. 2022’de yaşanan bazı gelişmeler Google trendlerine de yansıdı. 12 kategoride paylaşılan veriler, il bazlı da incelendi

Aramalar: Dolar / TL 

Google Trends Türkiye’nin raporuna göre, Türkiye’de en çok arananlar listesinin başında Dolar/TL var. Dolar/TL, bir yıl içinde en fazla ocak ayının ilk haftasında arandı. Dolar kuru, 27 Aralık 2021 tarihinde 11,3900’dan kapanırken, dört gün içinde kur 13’ün üzerine çıktı. 2022’in ilk haftasında da 13 bandında seyretti.  

En çok aranan isim

İsim aramalarında ise futbolcular ağırlıklı. En fazla aranan isim, Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi oldu. Galatasaray ile anlaşan Icardi, 8 Eylül’de İstanbul’a gelmişti. Dolayısıyla Icardi’nin en fazla aratıldığı tarih 4-10 Eylül haftası.

Kaybettiklerimiz

“Kaybettiklerimiz” aramalarında ise sanatçıların yanı sıra, istek şarkıyı söylemediği için katledilen Onur Şener, intihar eden Enes Kara da var. Kaybettiklerimiz arasında en fazla aratılan isim, futbolcu Ahmet Çalık. Konyaspor’da forma giyen Ahmet Çalık, 27 yaşında trafik kazasında hayatı kaybetti. Ankara – Niğde karayolunda aracın kontrolünü kaybeden Çalık, şarampole devrildi. 11 Ocak’ta hayatını kaybeden Çalık’ın en fazla aratıldığı tarihler 9-15 Ocak aralığı oldu.

En çok aranan dizi 

23 Eylül’de yayına giren “Yalı Çapkını” dizisi kısa sürede Google Trend’lerin en popüler araması oldu. 25 Eylül’de arama trendlerinde yükselmeye başlayan dizi, en fazla 13-19 Kasım haftası ile 20-26 Kasım haftasında arandı.

En çok aranan rüya yorumu 

“Rüya” kategorisinde en fazla aranan başlık “rüyada deprem olması.” Bu aramanın en fazla yapıldığı tarih aralığı 4-10 Aralık. En fazla aranan şehirler ise sırasıyla Kahramanmaraş, Gölcük ve Düzce.

“Ben neden sevilmiyorum?”

“Ben neden” ile başlayan soru cümlesinde öne çıkan “Ben neden sevilmiyorum?” başlığı oldu. Başlık en fazla Antalya, Ankara, İstanbul’da aratıldı. Google’a açık ara “Ben neden sevilmiyorum?” diye sorulan şehir ise Antalya oldu. Başlığa bağlı ilgili aramalarda ise “Ben neden sevilmiyorum testi” öne çıktı.

En çok kim…

“Kim” kategorisinde ise yarışmalarda elenen isimler ön planda. En fazla aratılan başlık “Survivor kim elendi?” başlığı olurken, en fazla aratılan şehirler sırasıyla Sivas, Balıkesir ve Trabzon oldu. 2021 yılında da “kim?” başlığında en çok aranan soru cümlesi “Survivor kim elendi?” idi. 

En merak edilen kombin

Kombin aramalarında, “kar” kombini kategorinin kazananı. Bu başlığın en fazla aratıldığı tarih ise 23-29 Ocak haftası. 

Nasıl olunur?

Bu sene en fazla merak edilen sorulardan biri de “Özel güvenlik nasıl olunur?” Arama en fazla 23-29 Ekim arasında yapıldı. Soruya bağlı ilgili aramada ise “Özel güvenlik nasıl olunur bayan” sonucu karşımıza çıktı.

Nasıl?

“Nasıl?” kategorisinde öne çıkan soru “İncir nasıl oluşur?” oldu. 28 Ağustos’a kadar en alt seviyede olan bu arama, 28 Ağustos – 3 Eylül günleri arasında zirve yaptı.

Nerede?

“Faroe Adaları nerede?” sorusu, bu yıl iki tarih aralığında zirvedeydi. En fazla aratıldığı tarih ise 25 Eylül- 1 Ekim haftası. En çok aratılan yerler sırasıyla Akçaabat, Salihli ve Kuşadası.

Yakınımda ne var?

“Yakınımda nöbetçi eczane” araması, neredeyse her ay aramalarda öne çıkıyor. En fazla arandığı tarih, 20-26 Şubat haftası. En fazla arandığı şehir ise İstanbul.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.