Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirören’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Göktürk’teki araziye yapılan köprü kaçak çıktı

Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredilen İstanbul-Eyüpsultan’a bağlı Göktürk Mahallesi’nde bulunan Kemerköy’de, 200 bin metrekarelik yeşil alana 600 konut yapımı için taşeron firmalar Cevahir ve Özyazıcı İnşaat bir süre önce çalışmalara başladı. Cevahir İnşaat tarafından, iş makineleri ve hafriyat kamyonlarının geçmesi için yapılan köprünün kaçak olduğu ortaya çıktı.

15 gün süre verildi

İBB Zabıta Müdürlüğü, Cendere’nin kollarından biri olan Bağ Deresi üzerine yapılan köprünün yıkımı için İSKİ’nin başvurusu üzerine tebligat hazırladı. Tebligata göre köprünün 15 gün içerisinde yıkılması gerekiyor. Eğer köprü 15 gün içerisinde yıkılmazsa İSKİ köprü yıkımı için devreye girecek ve yıkım masraflarını şirketten tahsil edebilecek. 

İzleyin: Kemer Country: Bir zengin direnişi mi?

Göktürk’te mahalleli ve polis karşı karşıya | Demirören – Ziraat Bankası kredi krizi devam ediyor

Şirket yetkilileri tebligatı almak istemedi

İBB Zabıta Müdürlüğü ekipleri 19 Aralık günü hazırladığı tebligatı şirket yetkililerine teslim etmek istedi ancak Cevahir İnşaat şirket yöneticileri tebligatı almak istemedi. Bunun üzerine Zabıta ekipleri tebligatı Göktürk Muhtarlığı’na bıraktı.

Bölge halkı 60’tan fazla dava açtı

Bölge halkı, 600 konut projesinin bir talan projesi olduğunu söylüyor. İnşaat çalışmalarıyla ilgili 60’tan fazla dava açan bölge halkı, çalışmaların bir an önce durdurmasını istiyor. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Kemerköy’deki inşaatlarda “silüet izni” olmadığı gerekçesiyle Eyüpsultan Belediye’sinden inşaatların durdurulmasını talep etmiş, ancak belediye tebligatı uygulamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.