Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karnına tekme atmışlardı: Senegal’de hamile vekile saldıran iki vekile hapis cezası

Senegal parlamentosundaki bütçe görüşmelerinde hamile bir milletvekiline saldıran iki milletvekili altışar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Amy Ndiaye Gniby’ye saldıran Amadou Niang ve Massata Samb’in 5 milyon CFA Frangı (150 bin TL) para cezası ödemesine de hükmetti.

Senegal’de 1 Aralık’ta yapılan bütçe görüşmeleri sırasında muhalif vekil Massata Samb, üzerine yürüdüğü Amy Ndiaye Gniby’ye tokat atmıştı. İktidardaki Benno Bokk Yakar koalisyonunun üyesi Gniby, Samb’e sandalye fırlatmak için doğrulmuş fakat bu sırada da Amadou Niang tarafından karnına atılan tekmeyle yere düşmüştü. Gniby, saldırının ardından parlamentoda bayılmış ve bebeği kaybetme riskiyle hastaneye kaldırılmıştı. AFP haber ajansına konuşan avukatı Baboucar Cissé, Gniby’nin hastaneden eve getirildiğini fakat durumunun son derece kritik olduğunu söylemişti.

İşte olayın yaşandığı anlar:

Hâkim karşısına çıkan saldırgan muhalefet milletvekilleri Amadou Niang ve Massata Samb, altışar ay hapis ve 5 milyon CFA Frangı (150 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Niang ve Samb’ın avukatları, kamera kayıtlarına rağmen müvekkillerinin Gniby’ye fiziksel bir saldırıda bulunmadıklarını öne sürdü.

Senegal’de 31 Temmuz 2022’de düzenlenen milletvekili seçimlerini iktidar koalisyonu Benno Bokk Yakar kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Macky Sall’in partisi ise 43 sandalye kaybederek parlamentoda çoğunluğunu yitirmişti. Bu yüzden Senegal’de sürekli bir gerginlik yaşanıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.