Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cinayetin suikast olduğunu dile getirdi. Aile talep ettiği için konuşmadıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu “Bu ülkenin namuslu polisleri görevini yapsınlar diye sesimizi çıkarmıyoruz. Saraydan tık yok. Sarayın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Susarak bu işi geçiştiremezler” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ateş’in ailesiyle irtibatta olduğunu ancak aile talep ettiği için konuya ilişkin konuşmadıklarını açıkladı. CHP lideri, konunun takipçisi olacaklarını şu sözlerle açıkladı:
“Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleşti. Sabırla sonucu bekliyoruz. Bize de bilgiler akıyor. Bu işten ne kadar pis kokular geldiğinin farkındayız. Bu ülkenin namuslu polisleri görevini yapsınlar diye sesimizi çıkartmıyoruz. Saraydan tık yok. Sarayın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Bu cinayeti görmezden gelemezler, susarak bu işi geçiştiremezler.”
Okuyun: Sinan Ateş suikastı | Gözaltına alınanlar, şu ana kadar bilinenler ve İstanbul bağlantısı
Okuyun: Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde 3 gözaltı
“İmamoğlu işini kayyuma kadar götürürlerse kimse Bay Kemal’den daha fazla sabır beklemesin”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan dava, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belediye bünyesinde terörle iltisaklı kişilerin çalıştığı iddiası ve Fatih Sultan Mehmet tablosu ile ilgili İBB’ye ön soruşturma açılmasına da değinen Kılıçdaroğlu, yaşananları İBB’ye “komplo” olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:
“Amaçları seçime İstanbul’un kaynaklarını kullanarak girmek. Ekrem İmamoğlu’na kurulan komplonun sebebi budur. Şimdi işi kayyuma kadar götürme hevesindeler. Bu konuyu daha uzatmadan, kısa ve net uyarılarda bulunacağım: Ekrem başkanımıza bu komployu devam ettirirlerse, Allah korusun kayyum atama aptallığına girişirlerse bunu bir diktatörün halkına uyguladığı terörizm olarak göreceğiz ve bu terörizme karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bunu yapmaya kalkarlarsa kimse daha fazla Bay Kemal’den sabır beklemesin.”
Okuyun: Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi, siyaset yasağı süreci başladı
“2023 İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçtiği bir yıl olacak”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Kılıçdaroğlu, yurttaşların yeni yılını da kutlayarak, 2023 yılı için “2023 güzel bir yıl olacak, huzurlu bir yıl olacak, birlikte demokrasinin geliştiği bir yıl olacak. 2023 İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçtiği bir yıl olacak. 2023’te kadın erkek eşitliği olacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye olacak. Uyuşturucu baronlarının Türkiye’den ayrıldığı yıl olacak, huzurlu bir yıl olacak” dedi.