Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 13. hafta sona erdi: Haftanın maçında Darüşşafaka, Tofaş’ı 88-82’lik skorla mağlup etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 13. hafta heyecanı sona erdi. Haftanın maçında Darüşşafaka, Tofaş’ı 88-82 mağlup ederken Fenerbahçe Beko, Aliağa Petkim deplasmanında hata yapmadı ve liderliği tekrar ele geçirdi. Anadolu Efes, Gaziantep’i mağlup etti. Galatasaray NEF ise Ayos Konyaspor deplasmanından eli boş döndü.

Haftanın maçı: Darüşşafaka 88-82 Tofaş

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında oynanan, play-off yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Darüşşafaka, konuk ettiği Tofaş’ı 88-82’lik skorla mağlup ederek avantajı yakaladı. Üç maç aradan sonra galip gelen Darüşşafaka, yedinci galibiyetini alarak, rakibi Tofaş’ı geride bıraktı ve 7. sıraya yükseldi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi Darüşşafaka, Doğuş Özdemiroğlu’nun etkili olduğu ilk 2 dakikayı 8-1 üstün geçti ve Tofaş molasını kullandı. Mola dönüşünde de Doğuş’un liderliğinde iyi oyununu sürdüren Darüşşafaka, çeyreğin bitimine 2 dakika kala 23-13 üstünlük yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Çeyreğin son bölümünde Berk ve Ege’nin sayıları ile Tofaş farkı biraz kapatmayı başarsa da, ilk çeyreği Darüşşafaka 25-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe de 5-0’lık seri ile giriş yapan yeşil-siyahlılar, skoru 30-19’a getirdi. Çeyreğin ilerleyen bölümünde bu kez seri yakalayan taraf Tofaş oldu. Bursa temsilcisi dış atışlarda bulduğu isabetlerle skoru 35-32’ye getirerek, farkı 3 sayıya kadar indirdi. Ancak devrenin son bölümünde tekrar seri yakalayan Darüşşafaka farkı 18 sayıya kadar çıkararak, ilk yarıyı 53-35 üstün kapattı.

İkinci yarıya Berk ve Milaknis’in sayıları ile 5-0’lık giriş yapan Tofaş, skoru 53-40’a getirmeyi başardı. Ancak üçüncü çeyreğin son bölümünde dış atışlardaki etkinliğini arttıran Darüşşafaka son çeyreğe 70-50 önde girdi. Son çeyreğe ise Berk Uğurlu ve Emre Tanışan sayıları ile iyi başlayan Tofaş, bitime 5 dakika kala skoru 75-61’e getirmeyi başardı. İlerleyen bölümde dış atışlardaki isabetlerini sürdüren Tofaş, Tyler Ennis’in de devreye girmesiyle 1:45 kala skoru 79-74’e kadar getirdi. Ancak Doğuş Özdemiroğlu’nun son dakika içerisinde gelen üçlüğü ile Darüşşafaka skoru 84-77’ye getirerek farkı tekrar 7 sayıya çıkardı. Pes etmeyen Tofaş, Emre Tanışan’ın 33 saniye kala kaydettiği üçlükle skoru 84-82 yaptı. Darüşşafaka’da ise Doğuş Özdemiroğlu bir kez daha sahneye çıkarak takımına 88-82’lik galibiyeti getiren isim oldu.

Darüşşafaka’da Doğuş Özdemiroğlu 22 sayı ve 8 asist, Markel Starks 19 sayı, Akwasi Yeboah 16 sayı, Ercan Osmani 11 sayı ve Can Korkmaz da 10 sayı kaydetti. Tofaş’ta ise Berk Uğurlu 20 sayı ve 8 asist, Tyler Ennis 15 sayı, Boubacar Toure 12 sayı ve 10 ribaund ve Berke Büyüktuncel de 10 sayı ile oynadı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan koç performansı: Sinan Çambel – Ayos Konyaspor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında en iyi koçluk performansına kuşkusuz ligin yeni ekiplerinden Ayos Konyaspor’un yardımcı antrenörü Sinan Çambel imza attı. Galatasaray NEF karşılaşması öncesinde antrenör Engin Gençoğlu ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar karşılaşmaya yardımcı antrenör Sinan Çambel ile çıktı. Kariyerinde ilk kez başantrenör olarak parkeye çıkan Sinan Çambel’in yönetimindeki Ayos Konyaspor, güçlü rakibi Galatasaray NEF’i 76-73 mağlup ederek küme düşme hattı ile arasındaki mesafeyi açmayı başardı. 

Sinan Çambel’in galibiyet sonrası açıklaması:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan performansları: Zach Auguste – Jordan Morgan – Francisco Cruz – Jerry Boutsiele

Frutti Extra Bursaspor, konuk ettiği Beşiktaş Emlakjet’i 88-74 mağlup ederken Zach Auguste, süre aldığı 31 dakikada 26 sayı, 13 ribaund, 3 asist ve 5 top çalma ile toplamda 41 verimlilik puanı üreterek haftaya damgasını vurdu. 

Ayos Konyaspor, başantrenörsüz çıktığı Galatasaray NEF karşılaşmasında 76-73 galip gelirken, 26 sayı ve 7 ribaund kaydeden Jordan Morgan yıldızlaştı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin son sırasında yer alan Manisa BBSK, ONVO Büyükçekme deplasmanında 78-69 galip gelerek kümede kalma yarışına tutunurken, 26 sayı, 8 asist, 2 ribaund ve 2 top çalma kaydeden Francisco Cruz takımına hayat verdi. 

Bahçeşehir Koleji, güçlü rakibi Pınar Karşıyaka’yı 78-73 ile geçerken, 13 sayı, 15 ribaund, 3 asist ve 3 blokla galibiyeti getiren isim Jerry Boutsiele oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 13. haftadaki sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.