Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akın Birdal suikastının azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay’a silahlı saldırı

Akın Birdal suikastının azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay, dün gece (8 Ocak) İstanbul-Maltepe’deki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Gülaltay saldırıdan yara almadan kurtulurken saldırgan olay yerinden kaçtı.

Semih Tufan Gülaltay’a yönelik saldırı pazar akşamı saat 20.30 sıralarında Maltepe-Zümrütevler Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi.

Gülaltay, aracından inip evine girmek istediği sırada silah sesi duydu. 

Kurşunlar, sitenin giriş basamağına isabet etti.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, polis ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı.

25 Mayıs’ta ofisine silahlı saldırı düzenlenmişti

İHA’nın haberine göre Semih Tufan Gülaltay, “Pazar günü saat 20.30 sıralarında evime giriş yaparken arkadaşlar beni araçtan indirdi. O esnada bir el silah sesi duyduk. Nereden ateş edildiğini bir türlü anlamadık. Bu sabah da görevliler silahtan çıkan mermileri buldular. Olay emniyete intikal etti. Olay yeri inceleme geldi” dedi.

Gülatay’ın ofisine 25 Mayıs 2022’de silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sırasında ofiste bulunmayan Gülaltay’ın koruması ateş açarak saldırganlardan birini öldürmüştü.

Olayın ilk saldırıyla bağlantılı olduğunu söyleyen Gülaltay, “Cuma günü mahkeme vardı. Arkadaşımız tahliye oldu ve bir gün sonra bu olayın yaşanması manidar. Yargıya intikal etmiş bir konu. Sorumluların yakalanacağını umuyoruz” diye konuştu.

Semih Tufan Gülaltay kimdir?


Semih Tufan Gülaltay, eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal’a yapılan suikastın planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu suçlamasıyla 2 Haziran 1998’de yakalandı.

“Suç işlemek için Türk İntikam Tugayı (TİT) isimli silahlı örgütü oluşturduğu”, “siyasi amaçla Birdal’ı öldürmeye tam teşebbüste bulunduğu” ve “bu suça iştirak ettiği” gerekçesiyle 19 yıl hapse mahkûm edilen Gülaltay, şartlı salıvermeden faydalanarak 4,5 yıl sonra tahliye edildi.

Gülaltay’ın Birdal suikastından sonra, Ergenekon zanlılarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in devre arkadaşı olan emekli Binbaşı Namık Zihni Ozansoy’un evinde saklandığı ve Tekin’in Gülaltay’ı cezaevinde ziyaret ettiği biliniyor.

22 Ocak 2008’de Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan Gülaltay, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçuyla yargılandı.

Ulusal Birlik Partisi’ni kurucusu olan Gülaltay, Mayıs 2022’de de cumhurbaşkanına hakaret suçundan kısa bir süre cezaevinde kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.