Erdoğan: “Otoyol ve köprü ücretlerinde yıl boyu artışa gidilmeyecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, otoyol ve köprü ücretlerine yıl boyu zam yapılmayacağını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. Toplantı, 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu.

EYT’de son durum

Erdoğan, EYT konusunda, “28 Aralık’ta EYT düzenlemesini kamuoyuyla paylaştık. Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM’nin takdirine sunuyoruz” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Gençlerimizin istihdamı için altı bakanlık ile başlattığımız 1 milyon yazılımcı projemizi 29 Aralık’ta açıkladık.

Yeni yılın ilk iş gününde ihracat rakamlarını açıkladık. 254,2 milyar dolarlık başarı için tüm sanayicilerimizi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı tekrar tebrik ediyorum. Son 20 yılda yedi kat artırdığımız geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz.”

Muhalefete davet

Erdoğan, muhalefeti Rami Kışlası’nın açılışına davet etti.

Erdoğan, “Cuma günü İstanbul’da meşhur Rami Kışlamız İstanbul’un millet kütüphanesi olacak. Bütün muhalefeti davet ediyorum. İstanbul’un en büyük, Avrupa’nın sayılı kütüphanelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Mimarisiyle orada tarih yeniden ayağa kalkıyor” diye konuştu.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam yok

Erdoğan, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yıl boyu artış olmayacağını açıkladı:

“Osman Gazi Köprüsü’nün milli gelirimize 10 milyar dolar, İstanbul-İzmir otoyolunun 29 milyar dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli’nin 7 milyar dolar, İstanbul Havalimanı’nın 80 milyar dolar katkısı olmuştur. Milletten aldığımızı yine millete sunma ilkesiyle 2023’te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz.

Enflasyon açıklaması

“Vatandaşlarımızı enflasyondan korumak için vergi indirimlerine, sübvansiyonlara, ilave desteklere rağmen bütçe açığının milli gelire oranını öngördüğümüz seviyenin altında tutabiliyoruz” diye konuşan Erdoğan, enflasyonda yüzde 20’li rakamların yakalanacağı bir programın uygulanacağını anlattı:

Emtia fiyatlarındaki aşırı artışlar sebebiyle, cari açığımızda yaşanan artışın farkındayız. Kendi enerji kaynaklarımızı harekete geçirerek, bu süreci tersine geçirecek adımları atıyoruz.

En ciddi sıkıntımız olan enflasyonu yıllık yüzde 64,27 ile geride bıraktık. Önümüzdeki aylarda bu oranın giderek daha aşağıya indiğini hep birlikte göreceğiz. Hükümetlerimizin alameti farikası olan mali disiplinden taviz vermedik. 

Enflasyonda yüzde 20’li rakamları yakalayacağımız bir program uygulayacağız. Kur Korumalı Mevduat ve katılım hesaplarını yıl sonuna kadar uzatıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.