Halk TV’de çalışan bazı isimler, yeni yılla birlikte kanaldan ayrıldıklarını açıkladı. Son olarak göreve 1 Eylül’de başlayan Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik de istifa ettiğini duyurdu. Halk TV’nin internet sayfasının Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk de ayrılacağını açıkladı.
Halk TV’de üst üste istifalar yaşanmaya devam ediyor. Bazı muhabirlerin bu yılın başında kanaldan ayrılmasıyla başlayan süreçte istifalara yeni isimler ekleniyor. Son olarak 1 Eylül’de Halk TV Ankara Temsilcisi olarak çalışmaya başlayan Özlem Akarsu Çelik de görevden ayrıldı. Çelik, yaklaşık dört aydır çalıştığı kurumdan istifa ettiğini Twitter hesabından duyurdu. Çelik yazılı açıklamasında, kanalda çalışan gazetecilerin çalışma koşullarının ve editoryal bağımsızlığın önemini vurguladı.
Halk TV’nin internet sayfasının Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk de kanaldan ayrılacağını açıkladı. Gerçek Gündem’e konuşan Çelenk, “Bir süredir çok yorulmuştum. 10 Aralık itibarıyla çalışma arkadaşlarıma da kararımı bildirmiştim. Görevimi bırakmam kanal için sürpriz olmadı” dedi. Çelenk’in resmi olarak ayrıldığını yarın açıklayacağı belirtildi.
Halk TV’nin ekran yüzlerinden Haber Koordinatörü İnan Demirel de kanaldan ayrıldığını iki gün önce duyurmuştu.
Halk TV'den ayrılma kararı aldım.
— İnan Demirel (@inandemirel) January 7, 2023
Çalışma arkadaşlarıma ve izleyicilere teşekkür ederim.