Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, İYİ Parti ve HDP, Türkkan ve Başarır’ın dokunulmazlık dosyalarının ele alınacağı komisyon görüşmelerine katılmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyaların görüşüleceği TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı. Medyascope‘un ulaştığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkilileri de komisyon görüşmelerine katılmayacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarının komisyonda bekleyen bin 700 dosyanın arasından “sarayın talimatıyla, cımbızla çekilerek” gündeme alındığını belirtti ve Anayasa-Adalet Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu da TBMM’de yaptığı açıklamada, görüşmelere katılmayacaklarını duyurdu. Medyascope‘un ulaştığı HDP yetkilileri de komisyon görüşmelerine katılmayacakları bilgisini verdi.

“Savaş baltasıyla görüşmeye gelinmez”

Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in dokunulmazlık dosyalarının gündeme alındığı bir sırada başörtüsü konusunda yapılacak anayasa değişikliği teklifi için randevu istediğine dikkat çekerek, “Böyle bir görüşmenin, bu ortamda yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu tür toplantılar, partiler üstü ve ortak akıl aramaya yönelik toplantılardır ve el sıkışarak yapılır. Böyle bir görüşmeye, savaş baltasını çekip gelemezsiniz” diye konuştu.

Dervişoğlu: “Kararı meşru görmüyoruz”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, konuya ilişkin TBMM’de yaptığı açıklamada, “İYİ Parti olarak yarın (11 Ocak) TBMM Karma Komisyonu’nda bulunmayacağız. Komisyonu ve komisyonun aldığı kararı meşru görmüyoruz” dedi.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında şehit yakınına “hakaret” ettiği, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında ise mahkeme heyetine “müdahale ettiği” suçlamasıyla hazırlanan dokunulmazlık dosyalarını görüşmek üzere 11 Ocak’ta toplanma çağrısı yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.