Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “AB ile olan ilişkilerimizi, milli menfaatlerimize odaklı bir dış politika ekseninde geliştireceğiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında dış politika ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler hakkında, “İYİ Parti iktidarında AB ile olan ilişkilerimizi, millî menfaatlerimize odaklı bir dış politika ekseninde geliştireceğiz. Temel önceliğimiz, ülkemizin başta AB olmak üzere, ortak değer ve menfaatler çerçevesinde şekillenen, mevcut ittifaklarını koruyup, geliştirmek” diye konuştu.

İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Meral Akşener, “Güzelim haziran ayına bile, çamur atmaya başladılar” diyerek, iktidarın seçimi kazanabileceği ideal tarih arayışına girdiğini söyledi. Her AKP’linin başka bir yorum yaptığına dikkat çeken Akşener, erken seçim tartışmalarını şu sözlerle değerlendirdi:

Halının altına süpürdükleri pisliklerin hazirana kadar ortaya çıkmasından korkuyorlar. Sayın Erdoğan, sen hiç kendini yorma. Buradan açıkça ilan ediyorum, önümüzdeki beş ayda senin seçilebileceğin herhangi bir tarih yok. Sandıkta senin için, emeklilikten başka bir seçenek yok. Sana bir dost tavsiyesi, yancılarınla kafa kafaya verip hesap yapacağınıza, son beş ayında giderayak doğruları yapmak için çaba sarf et.

“Vize işlemleri bile yandaş şirketlere ihale ediliyor”

Akşener, sayısı yedi milyonun üzerinde olan yurtdışında yaşayan vatandaşlar için, İYİ Parti’nin ayrı bir seçim beyannamesi hazırlayacağını belirtti. Akşener, AKP’yi şu sözlerle eleştirdi:

Sözümona, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek amacıyla kurulmuş olan Yunus Emre Enstitüleri, Maarif Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumlar, yandaşlara istihdam alanı ve AK Parti’nin bir dış politika aracı olarak vazife görüyor. Hatta vize işlemleri gibi kurumsal işlemler bile yandaş şirketlere ihale ediliyor. AK Parti iktidarı, 20 yıl boyunca, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın hayatını bir nebze olsun,rahatlatmak yerine, Avrupa’da bulunan sivil toplum kuruluşlarını, âdeta parti bürolarına dönüştürdüler. Avrupa toplumu ile siyasi, sosyal ve kültürel ilişki kurulmasını sağlayamadılar. Avrupa ülkeleri ile suni krizler oluşturup, Avrupa Türklerini bu krizde aparat olarak kullandılar.

“Önceliğimiz AB ile ilişkileri, ortak değer ve menfaatler çerçevesinde geliştirmek”

Cumhuriyet değerlerimizden haz etmeyen, demokrasiye inanmayan, kurumlarımızın bağımsızlığına, saygı duymayan, temel özgürlükleri sürekli aşındıran, ucube bir yönetim anlayışının, AB ile ilişkilerimizi ilerletmesi mümkün değil. İYİ Parti iktidarında AB ile olan ilişkilerimizi, memleketimizin geleceğine, millî menfaatlerimize, milletimizin taleplerine odaklı bir dış politika ekseninde geliştireceğiz. Bu doğrultuda temel önceliğimiz, ülkemizin başta AB olmak üzere, ortak değer ve menfaatler çerçevesinde şekillenen, mevcut ittifaklarını koruyup, geliştirmek. Bu hedefin, iç politikaya yansımaları olacak.

“Türkiye’nin batı ve doğu arasında uyumu sağlayacak en önemli denge olacağına inanıyoruz”

AB hedefi önündeki tek engel, Türkiye’nin, demokrasiden uzaklaşması değil. Türklere düşman liderlerin ve lobilerin var olduğu gerçeğini, asla yadsıyamayız. Bunlar Türkiye’nin karşısında yer almaya, teröre destek çıkmaya, ülkemize tuzaklar kurmaya devam edecek. Türkiye’nin dostluğunun, değerini bilmeyen, akılsızlar olduğu gibi, Türkiye’nin AB üyeliğinin, her iki taraf için de, kazançlı olduğunu görebilecek kadar, akıllı ve vizyon sahibi insanlar da var. Biz Türkiye’nin, batı ve doğu arasında uyumu sağlayacak en önemli denge olacağına inanıyoruz. Biz İYİ Parti olarak AB ülkeleri ile mutabakata varıp, bu adaletsiz bakışı düzelteceğiz. Geri gönderme anlaşmasını da, gerekirse yeniden gözden geçireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.