Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı futbolcu Dani Alves’e cinsel taciz iddiasıyla soruşturma açıldı

Reuters kaynaklı habere göre, FC Barcelona ve Brezilya Milli Takımı’nın eski sağ beki 39 yaşındaki Dani Alves’e, cinsel saldırı suçlaması ile Katalonya Yüksek Mahkemesi tarafından soruşturma açıldı. 

Reuters haber ajansı, Brezilyalı ünlü futbolcu Dani Alves’e, Katalonya Yüksek Mahkemesi tarafından cinsel saldırı iddiasıyla soruşturma açıldığını duyurdu. Mahkemeden yapılan açıklamaya göre, eski FC Barcelona ve Brezilya Milli Takımı oyuncusu Dani Alves, geçen ay İspanya’daki bir gece kulübünde bir kadına yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla soruşturma altında. Dani Alves cephesi ise suçlamaları reddediyor.

Barselona şehrindeki Katalonya Yüksek Mahkemesi’nin açıklamasında, “Geçen ay Barselona’daki bir gece kulübünde meydana geldiği iddia edilen olayda, bir kadın tarafından yapılan şikayetin sonucu olarak, cinsel saldırı suçundan soruşturma açıldı” denildi. Açıklamada Alves’in ismi verilmedi ancak Reuters’e konuşan bir mahkeme sözcüsü, şikayetin konusunun Dani Alves olduğunu doğruladı. Alves’in sözcüsü ise Reuters’a yaptığı açıklamada, oyuncunun tüm iddiaları “şiddetle reddettiğini” söyledi.

İspanyol basını, bir kadının aralık ayının son günlerinde bir gece kulübünde arkadaşlarıyla birlikte eğlenirken, Alves’i rızası olmadan iç çamaşırına dokunmakla suçladığını yazmıştı. Alves, geçen hafta “Antena 3”e verdiği röportajda, kulüpte başka insanlarla birlikte olduğunu ancak böyle bir davranışta bulunmadığını söyledi. “Kimsenin alanını işgal etmeden dans ediyordum ve iyi vakit geçiriyordum. Bu kadının kim olduğunu bile bilmiyorum… Bunu bir kadına nasıl yapabilirim” dedi.  

Temmuz ayından bu yana Meksika ekiplerinden UNAM Pumas forması giyen 39 yaşındaki sağ bek, Katar’daki Dünya Kupası’nda Kamerun’a karşı Brezilya Milli Takımı’nın kaptanı olarak sahaya çıkmış ve Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı Brezilyalı futbolcu unvanını kazanmıştı. Dani Alves, kaldırdığı 43 kupa ile en çok kupa kazanan futbolcu olma rekorunu da elinde bulunduruyor.

Kaynak: Reuters, Antena 3

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.