Paris’te tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Fransa’nın başkenti Paris’te, Gare du Nord tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda ilk bilgilere göre altı kişi yaralandı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Gare du Nord tren istasyonunda bu sabah saat 6.45 sıralarında elinde bıçak olan bir kişi etrafındakilere saldırdı.

İlk bilgilere göre saldırıda altı kişi yaralandı.

Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bu sabah Gare du Nord’da bir kişi birkaç kişiyi yaraladı. Çabucak etkisiz hale getirildi. Etkili ve cesur tepkileri için polise teşekkür ederiz” dedi.

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda üç kişi yaşamını yitirmişti

Paris’te, 23 Aralık 2022’de Ahmet Kaya Kürr Kültür Merkezi ve yakınlarındaki iki işyerine düzenlenen saldırıda üç kişi yaşamını yitirmişti.

Saldırgan William M.’nin 2021’de bir göçmen kampında iki kişiyi kılıçla yaraladığı, cezaevinden kısa süre önce adli kontrol şartıyla salıverildiği ortaya çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.