Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şık: “Trol ağı Emin Şen’le sınırlı değil”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için çalıştığı öne sürülen “Ebabil Harekâtı” adlı trol ordusuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Şık, “Trol ağı Emin Şen’le sınırlı değil. 15 Temmuz sonrasında kurulan sözde milli bir derneğin başkanının Soylu ile ilişkileri de ortaya çıkar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, sosyal medyada “eminimsi” adını kullanan basın müşaviri Emin Şen ile fotoğraflarını gösterdi. Özel, Emin Şen’in Devlet Memurları Kanunu’nda yasak olmasına rağmen ticari faaliyetlerinin bulunduğunu, şirketleri üzerinden sosyal medyada yaklaşık 8 bin kişilik “trol ordusunu” yönettiğini söyledi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Ahmet Şık, “Trol ağı Emin Şen’le sınırlı değil. Beyoğlu’nda emlakçılıkla başlayan kariyeri merdiven altı kumarhanecilikle sürerken 15 Temmuz sonrasında kurulan sözde milli bir derneğin başkanının Soylu ile ilişkileri ve masraflarını hangi uyuşturucu baronunun sübvanse ettiği de ortaya çıkar” dedi.

Şık, Süleyman Soylu’yu da etiketleyerek, “Alınıp satılabilen birisi olsaydım, menfaatim için işgal ettiğin koltukta oturup hem mafyayla il tutan hem de Saray’ın pis işlerini halleden kişi olarak ben atanmış olurdum. Seni yargılamayan şerefsizdir” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.