Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıllardır süren bekleyiş bitiyor: Sözcü TV mart ayında yayında

Sözcü TV’nin resmen yayına girmesine az kaldı. Medyascope‘un edindiği bilgilere göre kanal mart ayında resmen yayın hayatına başlayacak. Yeni televizyonun genel yayın yönetmeninin ise gazeteci Korcan Karar olması bekleniyor.

Sözcü TV’nin başında Korcan Karar’ın olması bekleniyor

Yılan hikayesine dönen Sözcü TV’de artık sona gelindi. Medyascope‘un edindiği bilgilere göre kanalın açılması için artık son hazırlıklar yapılıyor. Sözcü TV, kabloluda 76. kanaldan test yayınlarına başladı. Ayrıca dijital platformların hepsine ödemeler yapıldı. Yeni kanalın merkezi İstanbul-Maslak’ta bulunuyor.

Yılmaz Özdil mi Korcan Karar mı?

Medyaradar, daha önce kanalın başına gazeteci Yılmaz Özdil’in geçeceğini duyurmuştu. Medyascope‘un konuştuğu kaynaklar ise Özdil isminin hem iktidarda hem de muhalif kanatta rahatsızlık yarattığını anlattı. Özdil’in kanalın başında olmayacağı, genel yayın yönetmeni olarak gazeteci Korcan Karar’ın düşünüldüğü belirtildi. Özdil’in Sözcü TV’de hangi görevde bulunacağı ve titri (unvanı) ise henüz belli değil.

Özdil, 2014 yılından bu yana Sözcü gazetesinde çalışıyor. Özdil daha önce Star TV ve ATV ana haber bültenlerini yönetmişti.

Yılmaz Özdil, Sözcü TV’nin Genel Yayın Yönetmeni olmayacak

Başka kimler var?

Sözcü TV’de işe alımların şubat ayında hızlanması bekleniyor. Haber merkezinin yönetiminde Özdil ve Karar’ın dışında, görev alması kesinleşen isimler arasında Burak Ersemiz, Ümit Zileli, Mustafa Sağlamer ve Kemal Gülmüş var. Sözcü TV’nin işe alımlarda “genç” isimlere öncelik vereceği de Medyascope’a iletilen bilgiler arasında.

Sözcü TV: Bir yılan hikayesi

Sözcü TV’nin kuruluş hikayesi tam bir yılan hikayesi. Yaklaşık beş yıllık sürecin iki yılı Sözcü ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasındaki lisans kavgasıyla geçti. Sözcü TV’nin RTÜK’e yaptığı denetim başvurusuna cevap verilmesi neredeyse iki yıl sürdü. Ekim 2021’de RTÜK, HD yayın lisansı için denetim yapılmasına onay verince, Sözcü TV’nin açılmasının önünde en azından yasal olarak bir engel kalmadı.

Kanalı kurmak için ilk görüşülen isim gazeteci Erdoğan Aktaş oldu. Aktaş ile yollar birkaç ay içinde ayrıldı.

Sözcü’nün sahibi Burak Akbay halen yurtdışında. 2016’da FETÖ’den dava açılan Akbay hakkındaki yakalama kararı ve kırmızı bülten 2020’nin Ocak ayında kaldırıldı.

Akbay’ın dışında, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe çalışanı Yonca Yücekaleli, internet sitesinin eski Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarlar Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım” suçundan dava açılmış, bu isimler çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Burak Akbay ve Sözcü gazetesi son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan polemikle de gündeme geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.